ukenru
sbu-rozkrila-milyardnu-skhemu-ukhilennya-vid-podatkiv-na-rinku-avtogazu

СБУ розкрила мільярдну схему ухилення від податків на ринку автогазу

 • 5474 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Служба безпеки України (СБУ) викрила учасників ринку зрідженого газу на ухиленні від сплати податків і обов'язкових платежів на загальну суму 1,3 млрд грн. Про це повідомила прес-служба відомства на своїй сторінці у Facebook, передає УНН

"Правоохоронці встановили, що низка вітчизняних підприємств постачальників газу, трейдерів, компаній оптової та роздрібної торгівлі паливом організували протиправну схему для мінімізації податків та обов’язкових платежів.

Під час санкціонованих обшуків в офісах комерсантів співробітники спецслужби вилучили документацію, носії інформації, печатки та фіктивні договори реалізації скрапленого газу через конвертаційні центри. У ході спецоперації оперативники СБ України припинили діяльність двох конвертцентрів, які використовувалися ділками для ухилення від сплати податків", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 30% автогазу в регіонах України продають нелегали

Зазначається, що СБУ було ініційовано позапланову податкову перевірку підприємств, задіяних у ланцюгу псевдореалізації скрапленого газу на внутрішньому ринку.

"За її підсумками аудиторами Офісу великих платників податків ДФС України складено та підписано відповідні акти, згідно з якими комерсантам донараховано несплачених податків та обов’язкових платежів на суму майже 1,3 мільярда гривень", - резюмували у СБУ.

Нагадаємо, Нафтогазова Асоціація України (НАУ) ініціювала підвищення акцизів на автогаз. Представники паливного ринку вважають, що такий крок дозволить боротися з нелегальними продавцями ресурсу. 

Столичні водії, коментуючи таку ініціативу, зазначили, що готові до підвищення цін на скраплений газ на рівні двох гривень.

Саме на стільки і може подорожчати ресурс у разі підвищення акцизів.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП