sbu-povidomyla-pro-novu-pidozru-hauliaiteru-pasichnyku

СБУ повідомила про нову підозру гауляйтеру пасічнику

 • 20133 переглядiв

СБУ повідомила про нову підозру леоніду пасічнику за організацію примусової 'мобілізації' на окупованій Луганщині. За даними СБУ, гауляйтер підписав розпорядження, що призвело до насильного призову 80% працівників місцевих підприємств.

Служба безпеки України повідомила про нову підозру очільнику окупаційної адміністрації терористичної організації "лнр" леоніду пасічнику, у зв'язку з примусовою "мобілізацією" на окупованій Луганщині, повідомили у СБУ у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

"Служба безпеки задокументувала нові злочини колаборанта леоніда пасічника – очільника окупаційної адміністрації терористичної організації "лнр". Зловмисник організував примусове залучення мешканців тимчасово захопленої частини території Луганщини до окупаційних угруповань Південного військового округу рф", - повідомили у СБУ у соцмережах.

Починаючи з 19 лютого 2022 року гауляйтер, за даними СБУ, підписав декілька розпоряджень щодо "введення воєнного стану" та "мобілізації" на тимчасово захопленій частині регіону.

"Це стало формальною підставою для того, щоб рашисти насильно "призвали" на війну проти України майже 80% працівників місцевих підприємств. Насамперед мова йде про чоловіків віком від 18 років, яких після нетривалої підготовки на полігонах відправляють на "м’ясні" штурми позицій ЗСУ на східному фронті. За наявними даними, понад 70% "мобілізованих" загинули на передовій у перші місяці повномасштабного вторгнення рф", - зазначили у СБУ.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили пасічнику про нову підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб)", - вказали у СБУ.

Наразі, як зазначили у спецслужбі, тривають слідчі дії для притягнення пасічника до відповідальності за новими фактами його злочинної діяльності.

Доповнення

На початку липня цього року за матеріалами СБУ гауляйтер "лнр" заочно отримав 12 років тюрми за колабораціонізм та посягання на територіальну цілісність України.

Популярні

Новини по темі

СБУ повідомила про нову підозру гауляйтеру пасічнику

 • 20133 переглядiв

В Україні вже зібрали понад 22 млн тонн нового врожаю

 • 13553 переглядiв