sbu-na-donechchyni-zatrymaly-informatorku-rf-yaka-dopomahala-vorohu-prorvatysia-do-niu-iorka

СБУ: на Донеччині затримали інформаторку рф, яка допомагала ворогу прорватися до Нью-Йорка

 • 12312 переглядiв

СБУ затримала жінку, яка передавала ворогу дані про позиції ЗСУ в Донецькій області. Інформаторка намагалася визначити координати штабів та маршрути руху українських військ.

Служба безпеки України повідомила про затримання інформаторки рф, яка допомагала рашистам прорватися до Нью-Йорка у Донецькій області, пише УНН.

Деталі

"Служба безпеки затримала ще одну інформаторку російської розвідки, яка "зливала" рашистам локації Сил оборони на Донеччині. У зоні особливої уваги ворога були бойові позиції важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити селище Нью-Йорк", - повідомили у СБУ у соцмережах.

За даними спецслужби, також фігурантка намагалася визначити координати штабів, опорних пунктів та маршрутів руху українських військ, які обороняють населений пункт.

"Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових наступальних операцій, спрямованих на захоплення селища, де наразі тривають важкі бої", - повідомили у СБУ.

Співробітники СБУ, як вказано, затримали російську інформаторку під час контрдиверсійних заходів на передовій, коли вона намагалася евакуюватися із селища у прифронтовий район.

Зв'язок з розвідкою рф жінка, за даними СБУ, дистанційно підтримувала через матір свого чоловіка, яка проживає в росії та перебуває у полі зору спецслужби країни-агресора. Вона, як зазначили у спецслужбі, надиктовувала зібрані дані у голосових повідомленнях та відправляла "зв’язковій" в росію.

Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ) ККУ. Наразі жінка перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

СБУ затримала інформатора рф, який шпигував за HIMARS на Покровському напрямку15.08.24, 11:43

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна нафти продовжує падати: у чому ж причина

     • 20835 переглядiв

    Біткоїн перетнув цінову позначку у 60 тисяч доларів

     • 15640 переглядiв