samit-hrupy-deviaty-vpershe-ne-zavershytsia-spilnoiu-zaiavoiu

Саміт "Групи дев'яти" вперше не завершиться спільною заявою

 • 110676 переглядiв

Саміт "Бухарестської дев'ятки" в Ризі не зміг ухвалити спільну заяву, зокрема через небажання Угорщини висувати кандидатуру Марка Рютте на пост глави НАТО.

На саміті дев'яти країн східного крила Північноатлантичного альянсу в Ризі не узгодили ні декларацію, ні наступника Столтенберга. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сeske Noviny.

Деталі

На саміті Бухарестської дев'ятки (B9 - дев'яти країн східного крила Північноатлантичного альянсу) в Ризі у вівторок, 11 червня, не вдалося узгодити спільну заяву країн-членів. Ключова причина - неохоча позиція Угорщини щодо кандидатури прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на пост глави НАТО. Також є питання, що стосуються підтримки України, в її протистоянні російській агресії, пише видання. 

Президент Чехії Петр Павел повідомив журналістам, що на ризькому саміті "жодного слова" не було сказано про можливий вихід Угорщини з B9, як повідомили ЗМІ з посиланням на джерела.

Ризьку спільну заяву було замінено декларацією трьох президентів, які очолюють B9.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що президент Угорщини не буде присутнім на зустрічі в так званому форматі "Бухарестської дев'ятки", що відбудеться у вівторок у Ризі (Латвія). Оскільки Будапешт пропускає саміт у такому дипломатичному форматі, східноєвропейські союзники обговорюють питання про виключення Будапешта з клубу.

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Саміт "Групи дев'яти" вперше не завершиться спільною заявою

     • 110676 переглядiв

    Українці здобули нагороди на Кубку світу з пара триатлону

     • 15109 переглядiв