ukenru
saakashvili-nazvav-sebe-pershim-prezidentom-u-sviti-yakogo-zasudili-za-pomiluvannya

Саакашвілі назвав себе першим президентом у світі, якого засудили за помилування

 • 15550 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Колишній президент Грузії, екс-губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі заявляє, що він став першим у світі главою держави, якого на батьківщині засуджено за помилування. Як передає кореспондент УНН, про це Саакашвілі заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Я став першим президентом у світі, якого судять за помилування… Для світу це – абсурдне звинувачення. Так можна засудити будь-якого президента", - сказав Саакашвілі.

При цьому він назвав змовою керівництва України та Грузії своє засудження судом Тбілісі.

Як повідомляв УНН, суд в Тбілісі засудив екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі до трьох років позбавлення волі. Саакашвілі було пред’явлено обвинувачення за статтею "зловживання службовими повноваженнями" у справі Сандро Гиргвліані.

Згідно з грузинським слідством, М.Саакашвілі незаконно пообіцяв тодішньому керівнику Департаменту конституційної безпеки (ДКБ) Дате Ахалая, що помилує засуджених за вбивство Сандро Гиргвліані і потім вже в обхід Комісії з помилування помилував Геронтія Аланія, Михайла Бібілурідзе, Автанділа Апциаурі і Олександра Гачава, створивши правовий важіль для умовно-дострокового звільнення засуджених.

Відзначимо, цей вирок створює підстави для екстрадиції М.Саакашвілі в Грузію.

Українські Національні Новини

Політика