ukenru
rumuniya-zafiksuvala-nayvischu-schodennu-kilkist-vipadkiv-zarazhennya-koronavirusom-za-ostanniy-rik

Румунія зафіксувала найвищу щоденну кількість випадків зараження коронавірусом за останній рік

 • 16639 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Румунія повідомила про найвищу щоденну кількість випадків зараження коронавірусом в середу, оскільки, за словами влади, число випадків захворювання подвоїлася протягом тижня на тлі відносно низьких показників вакцинації і повторного відкриття шкіл після літніх канікул. Про це пише УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Урядові дані показують, що зараження COVID-19 в середу - другий день поспіль досягають річного максимуму: за останній день було зареєстровано 7 045 позитивних випадків.

Румунія замикає списки вакцинації Європейського союзу на тлі широко поширеної недовіри до державних установ, при цьому майже 31% населення від 12 років і старше вакциновано.

До прикладу, у вересні середній рівень вакцинації в ЄС досяг 70%.

Школи в Румунії були в основному закриті більшу частину минулого року. За даними міністерства освіти, вони знову відкрилися 13 вересня, при цьому 61% вчителів пройшли вакцинацію.

Доповнення

Представники організації громадської охорони здоров'я в цьому місяці підрахували, що в жовтні в Румунії буде щодня реєструватися від 15 до 20 тисяч випадків захворювання.

З початку спалаху в країні з населенням в 20 мільйонів осіб померло близько 35 800 людей, і нині їх кількість становить близько 130 на день.

У Румунії найменш розвинена інфраструктура охорони здоров'я.

Глава національного комітету з вакцинації заявив, що країна може почати пропонувати третю дозу вакцини COVID-19 медичному персоналу і людям з групи ризику вже на наступному тижні, враховуючи різке зростання числа випадків.

Українські Національні Новини

Новини Світу