rozstril-tsyvilnykh-u-buchi-slidchi-dopytaly-u-spravi-ponad-100-svidkiv

Розстріл цивільних у Бучі: слідчі допитали у справі понад 100 свідків

 • 22576 переглядiв

Слідчі допитали більше 100 свідків у справі розстрілу російським військовим сім'ї з дітьми в Бучі. Обвинуваченому загрожує до 15 років або довічне ув'язнення за вбивство 4 цивільних, включаючи дітей.

Слідчі допитали понад сотню свідків у справі щодо розстрілу окупаційними військами рф  сімʼї з малолітніми дітьми в Бучі. Про це в ефірі телемарафону заявила прокурор Офісу Генерального прокурора Вікторія Цукарєва, передає УНН.

Деталі 

За її словами, під час окупації Бучі обвинувачений, будучи заступником командира бойової машини, розстріляв два цивільні автомобілі, які намагалися евакуюватися із зони бойових дій. В авто перебували подружжя з двома дітьми 5 та 10 років та їхні сусіди.

Під час досудового розвідування проведено велику кількість процесуальних та слідчих дій. Було допитано понад 100 свідків у місті Буча. Проведено огляди місця події та слідчі експерименти за участю потерпілих та свідків

- розповіла Цукарєва. 

Прокурор додала, що було призначено та проведено близько 20 експертиз і за їх результатами було повністю задокументовано незаконні дії військовослужбовця зс рф

Зазначається, що внаслідок дій обвинуваченого загинуло четверо людей – мати та двоє дітей, а також їхній сусід. також батьку розстріляної родини через отримані тяжкі поранення ампутували ногу.

За вчинення цього воєнного злочину обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне увʼязнення

- підсумували в Офісі генпрокурора. 

Нагадаємо

Ювенальні прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно російського військовослужбовця, причетного до розстрілу цивільних осіб в місті Буча Київської області.

Судитимуть окупанта, який під час окупації Херсонщини застрелив капітана цивільного судна24.06.24, 17:02

Популярні

Новини по темі

Одещина отримала 12 сучасних апаратів ШВЛ - Кіпер

 • 11054 переглядiв