rosiiskyi-eksport-syroi-nafty-mynuloho-misiatsia-vpav-maizhe-do-18-mln-bareliv-na-den-zmi

російський експорт сирої нафти минулого місяця впав майже до 1,8 млн барелів на день - ЗМІ

 • 20275 переглядiв

Російський експорт нафти з ключових західних портів у липні знизився до 1,8 млн барелів на день, порівняно з 2,2 млн у червні. Це найнижчий показник за 19 місяців, що спричинило загальне зниження потоків морської нафти у світі.

Російський експорт із балтійських портів Приморська, Усть-Луги та Новоросійська минулого місяця впав майже до 1,8 млн барелів на день, в порівнянні з червнем - 2,2 млн барелів на день. Про це пише видання Bloomberg, передає УНН.

"Російський експорт сирої нафти з ключових західних портів у липні впав до 19-місячного мінімуму, що спричинило загальне зниження потоків морської нафти в усьому світі. Минулого місяця глобальні поставки впали приблизно на 586 тис. барелів на день. Загальний потік до Китаю впав більш ніж на 1,4 мільйона барелів на день, що є найбільшим спостережуваним падінням цього року, хоча цифри можуть змінитися, оскільки більше суден вказують свої кінцеві пункти призначення", - пише видання.

Зазначається, що збільшення з боку провідних експортерів Саудівської Аравії та США допомогло компенсувати менші поставки з росії, Бразилії, Венесуели та Катару.

"Російський експорт з балтійських портів Приморськ і Усть-Луга, а також Новоросійська на Чорному морі, минулого місяця впав майже до 1,8 мільйона барелів на день. Це порівняно з 2,2 мільйонами, зафіксованими в червні", - додає видання.

Також видання зазначає, що загальний експорт сирої нафти морем росії є найнижчим майже за рік, а поставки з балтійських портів – найнижчими з грудня 2022 року.

Нагадаємо

Російські нафтові компанії зменшили темпи буріння порівняно з минулорічним рекордом, у зв'язку з подальшим скороченням видобутку, узгодженим з ОПЕК+.

Популярні

Новини по темі

Офіційно: Артем Довбик гравець римської “Роми”

 • 12166 переглядiв