rosiiski-drony-letiat-na-odeshchynu-cherez-moldovu-i-rumuniiu

Російські дрони летять на Одещину через Молдову і Румунію

 • 32415 переглядiв

Одеська обласна військова адміністрація посилює захист від російських атак, формує мобільні вогневі групи та закуповує транспортні засоби, незважаючи на те, що деякі безпілотники потрапляють на територію області через Молдову та Румунію.

Одеська ОВА працює над посиленням безпеки регіону на постійній основі. Зокрема, створює мобільні вогневі групи, купує машини для їх роботи. Про це у ході прес-конференції заявив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає УНН.

Ситуація на Одещині сьогодні набагато краща, аніж була раніше. Президент обіцяв - і він не забуває про Одесу, постійно нас підсилює, і це не кінець. Певні процеси ми закриваємо завдяки можливостям наших партнерів, в ході наших дипломатичних домовленостей. Зі свого боку ми створюємо багато мобільних вогневих груп – ми збільшили їх чисельність в рази. Це на нашій шиї, скажімо так. Ми їх повністю забезпечуємо, і закуповуємо для їх роботи пікапи. Шукаємо. Разом з бізнесом купуємо. Купуємо вживані, бо це – 10-12 тис євро за пікап, тоді як новий коштує понад 40 тис. євро. Нам краще ж купити 3-4 вживані за такі гроші

- повідомив він.

Однак, не всі атаки рф вдається відбивати, визнає Кіпер.

"Так, є питання, шахеди все одно пролітають. Але давайте не забувати, що Одеська область дуже велика, відстань від Очакова до Ізмаїла сягає понад 400 км. На додаток - перша лінія, яка іде від моря з Криму, не все вдається перекривати, ворог постійно моніторить ситуацію, обходить.

У нас були випадки, коли дрони в Ізмаїл залітали через Румунію. Деякі ішли Молдовою, ми їх навіть не бачили. Заходили з-за спини. Деякі навіть не встигали заходити – падали на румунській території", - розповів він.

Уночі на Одещині ППО збила три безпілотники, уламки пошкодили елеватор22.12.23, 08:20

Популярні

Новини по темі

Російські дрони летять на Одещину через Молдову і Румунію

 • 32415 переглядiв

Байден посилить фінансові санкції проти пособників рф

 • 26192 переглядiв

Уряд призначив двох заступників голів МЗС та Держрезерву

 • 27858 переглядiв

Банки пройшли пік кредитних втрат – Нацбанк

 • 27026 переглядiв

Як обрати кращу компанію з розробки сайтів

 • 23357 переглядiв