ukenru
rosiiska-propahanda-poshyriuie-feik-pro-ukrainskyi-film-20-dniv-u-mariupoli

російська пропаганда поширює фейк про український фільм "20 днів у Маріуполі"

 • 73535 переглядiв

рф неправдиво стверджує, що в українському фільмі "20 днів у Маріуполі" використані кадри обстрілів з Горлівки у 2014 році. Проте аналіз показав, що ці кадри були зняті з різних місць і за різних погодних умов, що спростовує фейкову новину.

рф поширює "новину" щодо використання кадрів обстрілу з Горлівки з боку ЗСУ у стрічці "20 днів у Маріуполі". Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, передає УНН.

Деталі

Недавно в пропагандистському псевдоЗМІ кремля зʼявилася інформація про те, що в українському фільмі "20 днів у Маріуполі" використані кадри з Горлівки у 2014 році, де нібито Збройні Сили України обстріляли місто.

Проте виявилося, що це був лише ще один фейк, навіяний російською пропагандою.

За інформацією, фейкороби вирішили скористатися склейкою кадрів, додавши фрагмент з фільму "20 днів у Маріуполі" до сюжету 2014 року щодо Горлівки. Однак погодні умови на цих кадрах не збігаються.

Порівняння кадрів із зображенням будинків та дерев показало, що це абсолютно різні місця, а обстріл насправді не має відношення до подій у Маріуполі.

Нагадаємо

Саме російські війська вчинили обстріл житлових кварталів Горлівки у 2014 році з мінометів та РСЗВ "Град".

Додамо

Міжнародне визнання документального фільму Мстислава Чернова є ще одним свідченням того, що правда стоїть на боці України. Це також показує, що російським пропагандистським фейкам відмовляється вірити світова спільнота.

рф поширює фейк про СБУ та Зеленського, що розпалюють в Україні релігійну війну20.03.24, 05:07 • [views_0]