rosiia-ukhvalyla-novyi-zakon-pro-kryptovaliutu-shchob-unyknuty-sanktsii-zakhodu

Росія ухвалила новий закон про криптовалюту, щоб уникнути санкцій Заходу

 • 37658 переглядiв

Росія дозволила використання криптовалют у міжнародній торгівлі для обходу західних санкцій. Новий закон набуде чинності у вересні, але не вплине на заборону криптовалют всередині країни.

Росія 30 липня ухвалила закон, який дозволить підприємствам використовувати криптовалюти в міжнародній торгівлі, оскільки Кремль шукає способи обійти західні санкції, повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Західні країни запровадили кілька раундів санкцій проти Росії та осіб, пов’язаних із президентом Володимиром Путіним, з початку повномасштабного вторгнення в надії виснажити ресурси та джерела прибутку, які розпалювали війну.

У червні США та інші країни оприлюднили нову хвилю санкцій , націлених на російські фінансові установи, а також на юридичні та фізичні особи в Китаї та інших країнах, які допомагають Москві обходити існуючі обмеження.

Торгівля між Росією та Китаєм зросла на 121% з 2021 року, підкреслюючи роль Китаю як економічного рятувального кола Москви. Для підтримки торговельних відносин необхідна діюча платіжна система, а Росія була відключена від міжнародної системи SWIFT у 2022 році.

Доповнення

29 липня російські ЗМІ повідомили, що під тиском західних країн китайські банки відхиляють і повертають близько 80% російських платежів, здійснених у китайських юанях.

Російські компанії та фізичні особи, які намагаються здійснити платежі, потім втрачають гроші на комісійних і конвертаційних зборах і не можуть завершити транзакцію.

Російським компаніям, які ведуть бізнес у Китаї, все частіше доводиться покладатися на посередницькі послуги, які допомагають полегшити переказ грошей і товарів, що може додати від 3 до 10% витрат, пов’язаних із комісією.

Новий закон набуде чинності у вересні, повідомляє Reuters , але не вплине на існуючу заборону на використання криптовалют для транзакцій всередині Росії.

Центральний банк Росії створить "експериментальну" інфраструктуру для цифрових платежів, хоча жодних подробиць поки не повідомляється.

"Ми приймаємо історичне рішення у фінансовій сфері", - сказав російський депутат, голова фінансового комітету парламенту Анатолій Аксаков.

Біткоїн впав нижче 67 тис. доларів через роздуми трейдерів про майбутнє криптовалют у США – Bloomberg30.07.24, 15:51

Популярні

Новини по темі

На фронті відбулося 108 бойових зіткнень — Генштаб

 • 36683 переглядiв

У Києві пролунав вибух

 • 39758 переглядiв