ukenru
rada-ukhvalila-u-pershomu-chitanni-zakonoproekt-pro-auditorsku-diyalnist

Рада ухвалила у першому читанні законопроект про аудиторську діяльність

 • 13775 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Верховна Рада ухвалила у першому читанні закон про аудиторську діяльність. Відповідне рішення підтримали 228 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Законопроектом пропонується визначити правові засади аудиту фінансової звітності, здійснення аудиторської діяльності в Україні та врегулювати відносини, що виникають при її здійсненні.

Проектом також пропонується привести норми національного законодавства у сфері аудиторської діяльності у відповідність із законодавством Європейського Союзу, зокрема із положеннями Директиви 2006/43/ЄС та Регламенту 537/2014.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада заборонила необґрунтовані вилучення документів та серверів під час обшуків

Документом, зокрема, уточнено механізм фінансування органу суспільного нагляду, Аудиторської палати (перехід на змішану модель фінансування за рахунок фіксованого внеску (3 мінімальні заробітні плати на фінансування ОСН і 0,3 мінімальної зарплати ) та змінної складової (не більше 2% від суми винагороди за договором з обов’язкового аудиту відповідного суб’єкта).

Крім цього відтерміновано накладення стягнень та зменшено розміри в частині відповідальності аудиторів (з 200 мінімальних заробітних плат до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), а також відтерміновано штрафи в частині відповідальності за неоприлюднення фінансової звітності разом з аудиторським висновком.

Нагадаємо, раніше Рада знизила планку розкриття інформації про власників компаній з 10% до 5%.

 

Українські Національні Новини

Політика