psykhiatrychna-likarnia-odeshchyny-zminyt-kerivnyka-vidkryto-kryminalnu-spravu-kiper

Психіатрична лікарня Одещини змінить керівника, відкрито кримінальну справу - Кіпер

 • 28190 переглядiв

Психіатрична лікарня Одещини змінить керівника, відкрито кримінальну справу

Після низки скандалів в Одеському обласному центрі психічного здоров'я було проведено перевірку Департаментом охорони здоров’я ОВА, за результатами якої керівник Оксана Денисенко написала заяву на звільнення. Документи передано до правоохоронних органів. Про це під час пресконференції повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає УНН.

По результатах перевірки було проведено спільну нараду, за підсумками якої колишній керівник лікарні подала на імʼя голови облради заяву щодо звільнення за згодою сторін. Тобто, контракт розриваємо, і зараз будемо визначатися з іншою кандидатурою

- повідомив він.

Під час перевірки з'ясували, що ексголова обласного центру психічного здоров'я не займалася психіатричною медициною, інформує Кіпер. Установа була практично перепрофільована. Також виявили незрозумілі закупівлі, порушення з харчуванням та погане ставлення до військових.

"Там було багато проблем. Ми направили матеріали до правоохоронних органів. І вже отримали інформацію, що по цих матеріалах відкриті кримінальні провадження за статтею 214 КК України", - уточнив Кіпер.

Очільник ОВА також повідомив, що медицина в Одеській області для нього є болючим питанням.

"Якщо взяти, до прикладу, Роздільне, Овідіополь, де населення 50-70 тис., то там стан лікарень гарний. І їм вистачає грошей, які дає міністерство, аби забезпечити повний цикл лікування. У них є якісь заощадження, на які вони розвиваються.

Що стосується Одеси - у мене викликають подив окремі лікарні.

Нашумівша "екстренка"... бюджет року за 9 місяців розтратили для того, щоб їздити за 100 км заправляти карети швидкої пальним, возити каністри замість людей", - каже Кіпер.

Нагадаємо, у середині жовтня керівник Одеського обласного Центру екстреної медичної допомоги Ірина Парамонова написала заяву про звільнення.

Заяву про звільнення Парамонова написала після робочої зустрічі колективу КНП "Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф" з очільником Одеської ОВА Олегом Кіпером.

Робочій зустрічі передувала комплексна перевірка, ініційована ОВА, яка виявила чисельні порушення. Так, під час перевірки серед іншого зʼясувалося, що керівництво Центру преміювало себе за рахунок економії на зарплатах медичних працівників та водіїв. При цьому середня зарплата керівника Центру становила 150 тисяч гривень на місяць.

За підсумками перевірки також встановлені порушення в діяльності самого Центру. Зокрема, відсутній елементарний облік лікарських засобів, частина з яких вже непридатна.

Окрім того, були виявлені сумнівні тендери. Через наявність фаворитів - бригади "екстреної допомоги" змушували заправлятися низькоякісним пальним на АЗС, які знаходилися на значній відстані від базування бригад.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    рф не зможе досягти своїх цілей в Україні - Столтенберг

     • 27819 переглядiв