prypynennia-vohniu-oznachaie-shcho-25percent-terytorii-pid-kontrolem-rf-i-ahresor-nabyraie-syly-posol-ukrainy-v-turechchyni

Припинення вогню означає, що 25% території під контролем рф і агресор набирає сили – посол України в Туреччині

 • 81890 переглядiв

Василь Боднар заявив, що припинення вогню без виведення російських військ дозволить агресору зміцнити сили. Він підкреслив, що у такому разі 25% території України залишиться під контролем рф.

Можливе припинення вогню означатиме, що росія матиме час для зміцнення своїх можливостей і посилення своїх сил для відновлення нападів на Україну. Як пише УНН, про це в інтерв'ю Euronews розповів посол України в Туреччині Василь Боднар.

Деталі

Василь Боднар заявив, що припинення вогню без відходу росії з окупованих нею територій в Україні означатиме надання іншій стороні часу на посилення своїх сил для продовження наступу.

Багато країн запропонували ідею припинення вогню, але ніхто не замислюється над тим, що це означає. А це означає, що 25% території України залишається під контролем росії і росія отримує час для зміцнення своїх можливостей і посилення своїх сил для відновлення нападів на Україну

- сказав Боднар.

Він додав, що для забезпечення миру необхідне виведення російських військ і захист міжнародного права.

Боднар підкреслив, що ця війна є продовженням агресивної політики росії щодо її безпосередніх сусідів, є продовженням конфліктів і воєн у Грузії, Молдові та Чечні. Він додав, що Україна є нинішньою мішенню "агресивної ініціативи" росії, спрямованої на зміцнення її позицій у світі.

Однак Україна продемонструвала сильну волю і здатність чинити опір росії

- додав посол.

Нагадаємо

Україна може брати участь у мирному процесі, якщо є дотримання двох принципів: жодних домовленостей про Україну без України та повна повага до її суверенітету та територіальної цілісності. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за результатами зустрічі зі своїм китайським колегою Ван Ї. 

МЗС Китаю заявило про готовність відігравати конструктивну роль у відновленні мирних переговорів щодо України. Китай підтримує політичне врегулювання, але вважає, що умови для переговорів ще не назріли.

Спецпредставник Китаю: мирні переговори між Україною та росією можуть бути "важкими", але жодна з країн не "закрила двері"02.06.23, 14:40 • [views_318765]

Водночас прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у листі до лідерів ЄС стверджує, що президент росії путін і лідер Китаю Сі очікують, що мирні переговори між росією та Україною відбудуться до кінця року.

Болгарія запропонує мирні переговори між росією та Україною на саміті НАТО06.07.24, 15:48

Популярні

Новини по темі