prychetni-do-vyrobnytstva-iranskykh-bezpilotnykiv-ssha-zaprovadyly-sanktsii-proty-kompanii-z-blyzkoho-skhodu-ta-skhidnoi-azii

Причетні до виробництва іранських безпілотників: США запровадили санкції проти компаній з Близького Сходу та Східної Азії

 • 27912 переглядiв

США запровадили санкції проти 10 компаній та 4 фізичних осіб, пов'язаних з виробництвом іранських безпілотників, які Росія використовує в атаках проти України. До санкційної мережі входять компанії з Ірану, Малайзії, Гонконгу та Індонезії.

Управління з контролю за іноземними активами США запровадило санкції проти 10 компаній і чотирьох людей за участь у виробництві іранських безпілотників, якими рф атакує Україну. Про це з посиланням на заяву міністерства фінансів США, передає УНН.

Деталі

У переліку обмежень опинилися люди й організації з Ірану, Малайзії, Гонконгу та Індонезії, які підтримують виробництво іранських дронів.

Bloomberg: Британія досі не покарала нікого, хто порушив санкції проти рф 15.12.23, 14:32

Мережа, яку очолював Хоссейн Хатефі Ардакані з Ірану, сприяла закупівлі компонентів іноземного походження на сотні тисяч доларів для Корпусу вартових ісламської революції та їхньої програми БпЛА. До переліку санкцій також додали його спільників.

У відомстві наголошують, що Ардакані координує іноземні оборонні закупівлі через підставні компанії в Малайзії, Гонконгу та інших країнах.

Незаконне виробництво Іраном та передача смертоносних БПЛА його терористичним проксі на Близькому Сході, а також росії сприяє загостренню напруженості, продовженню конфліктів та підриває стабільність

- заявив заступник міністра фінансів з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Він додав, що США у тісній координації з союзниками і партнерами продовжуватимуть використовувати весь спектр своїх інструментів і повноважень для ліквідації незаконних мереж закупівель, а також притягнення до відповідальності фізичних і юридичних осіб, які їх підтримують.

ЄС може запровадити санкції проти Росфінмоніторингу та його глави – ЗМІ18.12.23, 14:37

Доповнення

Активи підсанкційних людей і компаній у США заблокують, а організації, які працюватимуть з ними, також можуть опинитися в списку обмежень.

Речник Держдепу США Меттью Міллер у заяві зазначив, що оновлення списку санкцій пов’язане з виробництвом Іраном БПЛА, які Росія застосовує в Україні.

США використовуватимуть усі доступні засоби, щоб виявити та порушити розробку та виробництво Іраном БПЛА, що дестабілізує ситуацію на Близькому Сході та може слугувати затягуванню війни в Україні

- підкреслив Міллер. 

Нагадаємо

Рада ЄС запровадила нові санкції проти шести фізосіб та п'яти організацій, причетних до розробки та виробництва Іраном безпілотників, які використовуються у війні Росії проти України.

США ввели санкції проти китайських фірм, які допомагають іранській ракетній програмі06.06.23, 20:23 • [views_441825]

Володимир Омельченко

Політика

Популярні

Новини по темі