ukenru
protyvnyk-perekydaie-rezervy-z-inshykh-napriamkiv-dlia-zakhoplennia-chasovoho-yaru-rechnyk-natshvardii

Противник перекидає резерви з інших напрямків для захоплення Часового Яру - речник Нацгвардії

 • 17779 переглядiв

росія перекидає деякі підрозділи з Лиманського напрямку для посилення наступу в напрямку Часового Яру в Донецькій області, в той час як українські сили докладають усіх зусиль, щоб утримати всі ділянки і не допустити флангового удару по Часовому Яру.

росія перекидає окремі підрозділи з Лиманського напрямку для посилення наступальних дій у бік Часового Яру на Донеччині. Сили оборони проводять значну роботу аби утримувати всі ділянки і не допустити удару з флангів відносно Часового Яру. Про це в ефірі "Еспресо" заявив речник Національної гвардії України Руслан Музичук, передає УНН.

Деталі

Завжди ми відзначаємо про те, що ситуація перебуває в динаміці. З боку Сил оборони досить значна робота проводиться для того, аби утримувати всі ділянки і не допустити удару з флангів відносно Часового Яру. Ми бачимо, що противник перекидає тут і резерви, застосовує досить великі сили, щоб досягти успіху, здійснити просування. Звісно, що Сили оборони знаходяться у вигідніший позиції. Це і відносно укріплень, і відносно самого розташування Часового Яру, що дає змогу більшого вогневого контролю для наших підрозділ

 - сказав Музичук.

Він додав, що ворог перекидає з деяких ділянок фронту свої підрозділи під Часів Яр.

На деяких ділянках ми бачимо певне зменшення штурмових дій. Зокрема, ворог перекидав з Лиманського напрямку певні підрозділи для посилення атак на Часів Яр. Тому ми бачимо, що цей населений пункт для ворога є досить важливим і звичайно те, що він намагатиметься отримати тут хоч якусь перевагу

- додав Музичук.

Нагадаємо

російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр Донецької області до 9 травня. Українське військове командування вжило заходи щодо суттєвого посилення на даному напрямку бригад ЗСУ боєприпасами, дронами, засобами РЕБ.

Головком ЗСУ Олександр Сирський під час засідання Ставки доповів про найгарячіші напрямки. Окрема увага – боям за Часів Яр.