ukenru
protses-obminu-trivaye-dani-pro-yogo-zavershennya-ne-vidpovidaye-diysnosti-opu-1

Процес обміну триває, дані про його завершення не відповідає дійсності - ОПУ

 • 11834 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Процес взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та РФ триває, інформація про його завершення не відповідає дійсності. Про це повідомили зранку у п'ятницю, 30 серпня, в Офісі Президента України, передає УНН.

"Процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Вже не вперше ми бачимо інформаційний хаос, спричинений посиланням на непідтверджену інформацію та численні "джерела". Ми закликаємо розуміти наслідки дезінформації: це гра з емоціями суспільства. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс Президента повідомить про це на офіційних каналах", - повідомили в Офісі Президента у Facebook.

Також схожу інформацію розмістила у Facebook речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Шановні журналісти, складний процес переговорів щодо обміну заручників триває. Наберіться терпіння, сподіваюсь, не на довго. Не розповсюджуйте не перевірену інформацію. Тримаємо кулаки!", - написала вона.

Раніше співробітниця Верховної Ради України Ганна Ісламова в Facebook повідомила, що "обмін завершився" і українці летять додому. Її запис перепостив призначений Верховною Радою Генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Пізніше з'явилася інформація про приліт літака з українцями в аеропорт "Київ". Як повідомляється, в аеропорту вже зібралися журналісти.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Росія і Україна домовилися про обмін "33 на 33". Президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається на "перші результати" щодо обміну утримуваних осіб між Україною та Росією найближчим часом.

Пізніше прессекретар ексгенпрокурора Лариса Сарган повідомила про нібито обмін "35 на 35".

Українські Національні Новини

Політика