ukenru
proekt-poshuku-zhyttia-na-marsi-zanadto-koshtovnyi-potribni-novi-idei-nasa

Проект пошуку життя на Марсі занадто коштовний, потрібні нові ідеї – NASA

 • 22511 переглядiв

NASA відмовляється від існуючого плану збору та повернення зразків ґрунту з Марса до 2040 року, вартістю 11 мільярдів доларів через високі витрати та затримки. Національне аерокосмічне агентство США шукає нові інноваційні та дешевші підходи.

Американське космічне агентство NASA відмовляється від існуючих планів зі збору зразків ґрунту з планети Марс, оскільки місія з повернення зразків, запланована на 2040 рік має занадто високу ціну у 11 мільярдів доларів, а також надто довго реалізується. Про це передає УНН із посиланням на BBC.

Деталі

Програма з повернення на Землю матеріалів, зібраних на Марсі, що має на меті подальший аналіз, зіштовхнулась з серйозними перепонами.

Американське космічне агентство заявляє, що поточний проект місії не може повернути зразки до 2040 року за наявні кошти. Водночас більш реалістична сума в 11 мільярдів доларів необхідна для здійснення цієї місії, не є можливою.

Суть полягає в тому, що 11 мільярдів доларів — це занадто дорого, а не повертати зразки до 2040 року — це неприйнятно занадто довго

- сказав журналістам під час телеконференції в понеділок адміністратор НАСА Білл Нельсон.

Щоб доставити на Землю ключові зразки ґрунту, вже зібрані марсоходом Perseverance за останні роки, NASA закликає наукову та бізнес-спільноту до роботи над розробкою нового інноваційного плану з використанням перевірених технологій.

Поточну архітектуру можна дещо спростити, але якщо зразки мають повернутися додому до 2040 року, потрібен новий підхід.

Ми розглядаємо готові можливості, які могли б повернути зразки раніше і за нижчою ціною

- сказала доктор Нікола Фокс, директор наукового управління NASA.

За її словами, ці нові можливості можуть включати меншу, простішу ракету для Марса.

Також у NASA обіцяють, що новий план, ймовірно, з'явиться не пізніше кінця 2024 року.

НАТО: підводна "гібридна війна" загрожує безпеці 1 мільярда людей16.04.24, 13:06 • [views_0]

Нагадаємо

УНН повідомляв, що Марсохід NASA Perseverance знайшов широкий спектр органічних молекул у кратері на Марсі.

США висадили перший за 50 років космічний апарат на Місяць, причому під час спуску у корабля "Одіссей" виникли проблеми з навігацією, які потребували 11 годин роботи інженерів, щоб їх вирішити.