prezydent-pidpysav-zakon-pro-klub-biloho-biznesu-hetmantsev

Президент підписав закон про "клуб білого бізнесу" - Гетманцев

 • 22173 переглядiв

Президент України підписав закон про "клуб білого бізнесу", який критикували експерти та бізнес-спільнота. Закон, за словами Гетманцева, має на меті боротьбу з тіньовою економікою та корупцією.

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом закон про "клуб білого бізнесу", який неодноразово критикувала бізнес-спільнота та експертне середовище. Про це повідомив голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев, пише УНН.

"Президентом підписано закон про Клуб Білого Бізнесу!", - написав Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

Голова податкового комітету Ради продовжує переконувати, що цей закон допоможе подолати "тіньовиків" та корупцію. "Вкотре наголошую, що держава та білий бізнес є абсолютними союзниками у боротьбі з тіньовиками та корупціонерами. Саме по цій межі протистояння ми разом ефективно подолаємо тінь, а головне корупцію", - зазначив він.

Нагадаємо

Верховна Рада України ухвалила в цілому скандальний законопроєкт голови податкового комітету парламенту Данила Гетманцева про "клуб білого бізнесу". Документ розкритикували як колеги Гетманцева по парламенту, так і експерти. Навіть у юридичних висновках було вказано, що він не відповідає законодавству України.

У коментарях УНН економічні експерти вказували, що документ порушує Конституцію України та створює дискримінаційні умови у бізнес-середовищі.

Про те, що законопроєкт Гетманцева містить дискримінаційні норми і має корупційні ризики, ідеться й у висновку аналітиків Спілки українських підприємців.

Бізнес-омбудсмен Роман Ващук також заявив про те, що законопроєкт про "клуб білого бізнесу" дискримінаційний.

Додамо

Раніше УНН розповідав, як соцмережі відреагували на ініціативу Гетманцева щодо створення "клубу білого бізнесу". Українці, зокрема, вважають, що його законопроєкт – це інструкція з доїння напівмертвої корови, а сам парламентар – катастрофа для української економіки.

Популярні

Новини по темі