prezydent-niherii-vidstoronyv-ministra-humanitarnoi-polityky-cherez-koruptsiinyi-skandal

Президент Нігерії відсторонив міністра гуманітарної політики через корупційний скандал

 • 24108 переглядiв

Міністр з гуманітарних питань Нігерії Бетта Еду відсторонена від виконання обов'язків на тлі розслідування зловживань з приватним рахунком для розподілення грантів.

Міністр з гуманітарних питань Нігерії перебуває під слідством після того, як стало відомо про перерахування грантів на приватний рахунок. Про це пише УНН з посиланням на Aljazeera.

Деталі

Президент Нігерії Бола Тінубу відсторонив від виконання обов'язків міністра з гуманітарних питань та подолання бідності Бетту Еду через використання приватного банківського рахунку для фінансових операцій міністерства в рамках урядової програми соціального забезпечення.

Міністр відсторонена від посади, поки антикорупційне агентство Нігерії вивчає фінансові операції міністерства. За словами прессекретаря президента, розслідування поширюватиметься на всі програми соціальних інвестицій Нігерії.

Кулеба: Україна прагне відновити відносини з Африкою, які втратила наприкінці 1990-х07.11.23, 14:05 • [views_57060]

Відсторонення Еду відбулося через кілька днів після того, як місцеві ЗМІ процитували офіційну службову записку, в якій вона розпорядилася перевести на приватний рахунок грантів на загальну суму 663 тисячі доларів, що були призначені вразливим групам населення.

Офіс Генерального бухгалтера Федерації Нігерії заявив у своїй заяві, що такі кошти мають надсилатися безпосередньо з державних рахунків бенефіціарам.

Контекст

Президент Бола Тінубу прийшов до влади минулого року, пообіцявши побороти хабарництво в Нігерії, незважаючи на давні сумніви щодо джерел його багатства та документів про освіту. Через місяць після інавгурації він відсторонив голову Комісії з економічних і фінансових злочинів на невизначений термін за зловживання службовим становищем.

Його уряд заявив, що відсторонення є наслідком його зобов'язання "підтримувати найвищі стандарти доброчесності, прозорості та підзвітності" в управлінні ресурсами Нігерії.

Нігерія та Німеччина домовилися про постачання газу та відновлювані джерела енергії22.11.23, 05:54

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон знову під ударом армії рф - ОВА

     • 28914 переглядiв