ukenru
prezident-rozpoviv-koli-maye-vidbutisya-golosuvannya-za-zmini-do-konstitutsiyi-schodo-detsentralizatsiyi

Президент розповів, коли має відбутися голосування за зміни до Конституції щодо децентралізації

 • 10047 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Голосування за зміни до Конституції у частині децентралізації у другому читанні повинні відбутися після деокупації Донбасу. Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко з нагоди Дня Конституції України біля пам’ятника Пилипу Орлику у Києві, передає кореспондент УНН.

“Втрату Президентом низки повноважень передбачає і проект змін до Конституції в частині децентралізації. Це щеплення проти федералізації. Але одночасно і збільшення відповідальності. На жаль, конституційні зміни нам поки що не довелося провести, хоча децентралізація вважається однією з найбільш успішних наших реформ, які вже кожен може відчути на собі. Ці зміни до Конституції проголосовані в першому читанні і чекають на друге читання, пов’язане з обставинами встановлення стійкого миру на Донбасі, відсічі російській агресії — деокупації Донбасу”, — підкреслив він.

Як повідомляв УНН, П.Порошенко заявив, що найближчим часом внесе на розгляд Верховної Ради зміни до Конституції щодо членства в ЄС і НАТО.

Українські Національні Новини

Політика