prezident-pomitiv-scho-vse-bilshe-ukrayintsiv-viyizdit-na-robotu-za-kordon

Президент помітив, що все більше українців виїздить на роботу за кордон

 • 16168 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. За межі України у цьому році виїжджають на 10-15% більше українців, ніж торік. Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками українських та міжнародних бізнес-асоціацій заявив Петро Порошенко, передає кореспондент УНН.

“Тенденція зростає. У 2018 році на 10-15% виїжджає більше”, — сказав Порошенко.

За його словами, треба визнати, що Україна стає частиною європейського ринку праці.

"Ніхто і ніщо не зможе захистити українських роботодавців від конкуренції на цьому ринку”, — наголосив Президент.

Також Глава держави навів офіційну статистику щодо виїзду українців за кордон за 2017 рік, надану Державною прикордонною службою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легальне працевлаштування українців у Польщі цього року скоротилося на 18%

“Різниця між кількістю людей, які виїхали, перетнули кордон у напрямку за межі України і різниця українців, які повернулися за весь 2017 рік, становить трохи більше 200 тис. Тому цифри, якими лякали, що в нас мільйон, два, три на рік поїхали — це просто неправда”, — сказав він.

Нагадаємо, у 2017 році в Європейському Союзі громадянам, які не являються членами ЄС, було видано понад 3,1 мільйонів посвідок на проживання.

Так, з понад трьох мільйонів, українці отримали більше 20% — 661 874 посвідок, майже втричі випередивши Сирію. Найбільше посвідок — 88% від усіх дозволів на проживання, українцям видавала Польща (585 тисяч посвідок). Близько 18,8 тисячі посвідок видали українцям у Чехії, 7,8 тисячі — в Угорщині.

Відзначимо, що у Польщі заговорили про можливий відтік українських заробітчан до Німеччини. Як пише газета “Rzeczpospolita”, наслідки такого явища можуть бути драматичними.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Хуг навів докази присутності РФ на Донбасі

     • 18882 переглядiв

    Президент підписав закон “Маски шоу стоп - 2”

     • 11807 переглядiв