ukenru
premyer-chekhiyi-uniknuv-votumu-nedoviri

Прем'єр Чехії уникнув вотуму недовіри

 • 7018 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Опозиції в парламенті Чехії в четвер вранці не вдалося винести вотум недовіри прем'єр-міністру Андрею Бабішу. Про це УНН повідомляє з посиланням на euronews.

"За" проголосували 85 депутатів, а для винесення вотуму потрібно на 16 голосів більше.

Як зазначено, на голосуванні наполягала опозиція, і ця вимога пов'язана з публікацією попередніх висновків доповіді ЄС про субвенції, отримані агрохолдингом, яким володіє чеський прем'єр.

"Перш за все нам необхідно повернутися до демократичних норм і основ, і це означає, що в уряді не можуть перебувати ті, хто підозрюється в махінаціях з субсидіями, особливо, якщо це ще й люди, що володіють можливістю ухвалювати рішення", - пояснив депутат від Громадянської демократичної партії країни Петер Фіала мотиви опозиції.

За вотум недовіри Бабішу відмовилися голосувати, зокрема, депутати Комуністичної партії Чехії, що входять в групу підтримки прем'єра.

"Я розглядаю це голосування як спробу дестабілізації нашої країни. Цей крок зроблений не в інтересах наших громадян і нашої республіки", - прокоментував винесення на голосування цього питання сам Бабіш.

23 червня в протестах проти Бабіша взяли участь майже 300 тисяч осіб, виступи стали найбільшими з епохи "оксамитової революції". Протести тривають більше 2-х місяців: в квітні Бабіша вже звинувачували в шахрайстві при розподілі європейських агросубсидій.

Українські Національні Новини

Новини Світу