premier-ministr-yaponii-skasuvav-poizdku-za-kordon-cherez-ryzyk-velykoho-zemletrusu

Прем'єр-міністр Японії скасував поїздку за кордон через ризик великого землетрусу

 • 19880 переглядiв

Фуміо Кісіда відмінив візит до Центральної Азії через підвищену ймовірність руйнівного землетрусу в Японії. Експерти попередили про можливий мегаземлетрус, прем'єр вирішив залишитися в країні для управління кризою.

Ймовірність руйнівного землетрусу в Японії значно підвищується. Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда скасував заплановану поїздку до Центральної Азії. Пише УНН із посиланням на Tages-Anzeiger.

Деталі

Фахівці з питань землетрусів Японії попередили, що країні необхідно підготуватися до можливого мегаземлетрусу. У зв’язку з цим, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда оголосив у п'ятницю, що не поїде у заплановане відрядження до Центральної Азії.

"Як прем'єр-міністр, який несе найвищу відповідальність за управління кризою, я вирішив залишитися в Японії щонайменше на тиждень", - заявив Кісіда в інтерв'ю пресі.

Нагадаємо

Землетрус із попередньою магнітудою 7,1 стався на південному заході Японії в четвер, попередження про цунамі було випущено для Коті, Міядзакі та інших префектур, повідомило метеорологічне агентство Японії.

Також УНН повідомляв, що згідно з прогнозами метеорологів Токіо, імовірність землетрусу магнітудою 8 або 9 протягом найближчих 30 років в Японії становить 70-80%. Може постраждати значна частина країни, - на її Тихоокеанське узбережжя може обрушитися цунамі заввишки понад 30 м. 

Популярні

Новини по темі

Кількість шлюбів в Україні знизилась на 15% – Опендатабот

 • 16192 переглядiв