postrazhdaliy-vid-pozhezhi-sobor-notr-dam-pidgotuvali-do-restavratsiyi

Постраждалий від пожежі собор Нотр-Дам підготували до реставрації

 • 18202 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. У Парижі завершено роботи зі зміцнення Нотр-Дам де Парі і все готово до реставрації постраждалого два роки тому від пожежі собору, заявили в суботу офіційні особи, на яких посилається Reuters, пише УНН.

Деталі

Заключний етап завершених робіт включав зміцнення пошкоджених вогнем склепінь гігантськими дерев'яними каркасами в формі арки, повідомило державне агентство, що веде роботи, додавши, що наближається до встановленої президентом Франції Еммануелем Макроном дати відкриття собору.

Вказано, що буде відновлений колишній дизайн храму, у тому числі 96-метровий шпиль, спроектований архітектором Еженом Віолле-ле-Дюк у середині 1800-х років і для якого були обрані нові породи дерева.

Очікується, що відновлювальні роботи розпочнуться в найближчі місяці після проведення тендера. До цього в цьому місяці почнеться очищення внутрішніх стін і підлоги, йдеться в повідомленні агентства.

Доповнення

Невдовзі після пожежі в квітні 2019 року президент Франції Еммануель Макрон заявив, що собор, побудований в XII столітті, буде відновлений, а пізніше пообіцяв відкрити його для прихожан до 2024 року, коли у Франції пройдуть Олімпійські ігри.

Сильна пожежа спалахнула в соборі Паризької Богоматері у квітні 2019 року. Осередок знаходився в районі шпиля, де за кілька годин до цього проводилися ремонтні роботи. Полум'я повністю знищило дерев'яний дах. Вогонь вдалося загасити лише вранці наступного дня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Латвія оновила правила в'їзду для українців

     • 48047 переглядiв