ukenru
postachannya-ozbroyennya-agresorom-boyovikam-u-zoni-oos-znayshli-zaboroneni-boyepripasi-virobnitstva-rf

Постачання озброєння агресором бойовикам: у зоні ООС знайшли заборонені боєприпаси виробництва РФ

 • 13160 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Слідчі Служби безпеки України спільно з прокуратурою задокументували в районі ООС черговий факт постачання озброєння країною-агресором незаконним збройним формуванням - на Луганщині виявили заборонені боєприпаси російського виробництва, які не перебувають на озброєнні ЗСУ. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Цитата:

"На території населених пунктів Трьохізбенка та Кримське Щастинського району, Катеринівка та Новотошківське Сєверодонецького району, де раніше дислокувалися незаконні збройні формування окупаційної адміністрації РФ, виявлено боєприпаси російського виробництва – 3 бойові протипіхотні фугасні міни натискної дії ПМН-2 та фрагмент протипіхотної осколкової міни ПОМ-2", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначається, "засоби ураження такого типу не перебувають на озброєнні ЗСУ, вони застосовуються представниками НЗФ окупаційної адміністрації Російської Федерації у Луганській області для залякування місцевого населення та здійснення збройної агресії РФ проти України".

Через свої конструктивні характеристики вони заборонені міжнародними договорами, зокрема ратифікованою Україною Оттавською конвенцією та Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництво, передачу протипіхотних мін та про їх знищення, додали в СБУ.

Здобуті речові докази долучені до матеріалів кримінального провадження, яке розслідується за процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Протипіхотні фугасні міни натискної дії ПМН-2 знешкоджено вибухотехніками Головного управління Нацполіції в Луганській області на місці. 

Доповнення

Офіс Генерального прокурора нещодавно підготував інформаційне повідомлення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду у Гаазі щодо серйозних порушень міжнародного гуманітарного права з боку представників окупаційних адміністрацій РФ на території Луганської області - зокрема, обстрілів цивільних об’єктів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП