posol-ssha-u-brytanii-rosiia-ne-zupynytsia-yakshcho-vyhraie-viinu-v-ukraini

Посол США у Британії: росія не зупиниться, якщо виграє війну в Україні

 • 33386 переглядiв

росія не зупиниться, якщо виграє війну в Україні. Тому Київ потребує більшої підтримки, щоб перемогти росію, вважає посол США у Великій Британії.

росія не зупиниться, якщо виграє війну в Україні, заявила посол США у Великій Британії Джейн Гартлі в інтерв'ю Sky News, передає УНН

Деталі 

Гартлі заявила, що "оптимістично налаштована" на те, що США виділять більше фінансування для України, але сказала, що "будь-хто, хто думає, що росія може зупинитися після цього, я думаю, помиляється".

"Я була послом (у Франції та Монако) у 2014 році, і я бачила, що сталося в Криму. Я не знаю, чому хтось може сказати: "О, це кінець для росії", - сказала вона.

"Я думаю, що на кону стоїть демократія. Тому ми повинні підтримати Україну", додала посол. 

На запитання,  чи не відчуває вона атмосферу, "майже порівнянну" з тією, що востаннє була перед Другою світовою війною, вона заявила "це важкі дні". 

Посол сказала, що "ми хочемо зробити все, що в наших силах, щоб Україна залишалася сильною демократією і щоб росія програла цю війну".

Доповнення 

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас раніше заявляла, що захід має допомогти Україні перемогти росію, щоб уникнути ширшого конфлікту. Вона закликала країни ЄС збільшити військову допомогу Києва та інвестиції у європейську оборонну промисловість. 

Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер зазначав, що минулого року світ був занадто оптимістичний щодо війни в України, у 2024 році ця помилка не повинна повторюватися. Україні зараз потрібна ще більша підтримка.

Популярні

Новини по темі

Ворог вночі та зранку обстріляв чотири громади на Сумщині

 • 36358 переглядiв

Курс валют на 25 березня: долар продовжує падати

 • 33541 переглядiв

росіяни поранили ще трьох жителів Донеччини - ОВА

 • 30313 переглядiв