poslanets-papi-rimskogo-z-pitan-miru-v-ukrayini-nazivav-viynu-pandemiyeyu-yaka-torknulas-vsikh

Посланець Папи Римського з питань миру в Україні назвав війну "пандемією", яка торкнулась всіх

 • 581220 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Посланець миру Папи Франциска в Україні, ветеран посередницьких зусиль католицької церкви щодо врегулювання конфліктів, у вівторок назвав війну «пандемією» і сказав, що всі християни мають бути миротворцями. Про це УНН інформує з посиланням на АР.

Деталі

У своїй першій публічній заяві після того, як його було призначено посланцем в Україні, кардинал Маттео Зуппі закликав до створення культури миру, щоб відповісти на «глибоку тривогу, іноді невисловлену, часто непочуту, народів, яким потрібний мир».

67-річний Зуппі є архієпископом Болоньї, президентом конференції італійських єпископів та ветераном мирних посередницьких ініціатив католицької церкви. Зуппі допомагав в укладанні мирних угод 1990-х років, що поклали край громадянським війнам у Гватемалі і Мозамбіку, і очолював комісію з переговорів про припинення вогню в Бурунді.

Пастор був призначений минулого року главою конференції італійських єпископів, і в цій ролі відкрив весняні збори конференції у вівторок широкою промовою про італійську церкву.

Цитуючи Франциска, Зуппі нагадав про часті емоційні вислови солідарності понтифіка із «замученим» українським народом і відповів на часту критику дипломатичної традиції Ватикану про нейтралітет та небажання Франциска публічно виступити проти кремля.

Зуппі припустив, що Франциск ні в якому разі не є нейтральним у вимозі миру.

«Сьогодні ми вдячні за його пророцтво, так рідко сьогодні, коли розмови про мир, здається, уникають прийняття будь-якої сторони або не визнають відповідальності», - сказав він.

Сказавши, що всі християни покликані зробити свій внесок у встановлення миру, він додав: «Війна – це пандемія. Це стосується всіх нас».

«Церква і християни вірять у світ, ми всі покликані бути миротворцями, тим більше у страшній бурі конфліктів».

Доповнення

Франциск оголосив про існування миротворчої місії на шляху додому минулого місяця з Угорщини, де він зустрівся з посланцем російської православної церкви, яка рішуче підтримує війну. За кілька тижнів Франциск зустрівся у Ватикані з президентом України Володимиром Зеленським, який ясно дав зрозуміти, що не прийме територіальних поступок, і відкинув згадку Франциска про жертви з обох боків війни, заявивши, що не може бути рівності між жертвою та агресором.

Ватикан у суботу підтвердив, що Франциск доручив Зуппі місію «допомогти послабити напруженість у конфлікті в Україні, у нескінченній надії Святого Отця, що це може відкрити шлях до миру». Жодних додаткових подробиць не було оприлюднено.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Спецпредставник Китаю прибуде до рф 26 травня - росЗМІ

     • 552698 переглядiв