poshyriuvaly-zaklyky-na-pidtrymku-viiny-rf-proty-ukrainy-zatrymano-shistokh-prorosiiskykh-internet-ahitatoriv

Поширювали заклики на підтримку війни рф проти України: затримано шістьох проросійських інтернет-агітаторів

 • 29678 переглядiв

СБУ затримала шістьох українців, які поширювали заклики на підтримку війни рф проти України. Затриманим загрожує до 10 років ув'язнення за виправдовування агресії та посягання на територіальну цілісність України.

Служба безпеки затримала ще шістьох громадян України, які поширювали заклики на підтримку війни рф проти нашої держави та виправдовували воєнні злочини рашистів. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Так, у Києві:

Правоохоронці затримали псевдоексперта, який активно підтримував збройну агресію рф на власній сторінці у Фейсбук.

У ході розслідування було встановлено, що фігурант має російський паспорт та є автором декількох прокремлівських видань, які були підпільно надруковані за гроші з москви до повномасштабного вторгнення рф,

- йдеться у повідомленні.

У цих псевдонаукових працях автор фальсифікує історичні факти становлення та розвитку Української державності на користь рф.

Також фігурант використовував у книгах "тези" кремлівської пропаганди, в яких виправдовує захоплення частини території України.

На Закарпатті:

Правоохоронці викрили переселенку з тимчасово окупованого міста Голубівка на Луганщині, яка вихваляла путіна та героїзувала "кадирівців".Ще один фігурант – мешканець Берегівського району, який на своїй сторінці у Фейсбук розповсюджував заклики до однієї з національних громад регіону підтримати збройну агресію рф.

На Житомирщині:

СБУ викрито одразу трьох ворожих агітаторів. Один з них влаштовував штучні конфлікти з представниками ТЦК. Під час провокацій фігурант намагався дискредитувати українських військових та закликав оточуючих ухилятися від мобілізації.Ще один – водій місцевого таксі, який під час поїздок нав’язував пасажирам кремлівські фейки щодо війни проти України.

Інша фігурантка в "Однокласниках" закликала молитися за путіна.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти інформаційно-підривної діяльності ворожих поплічників.

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • чч. 1, 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Тривають розслідування. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

У Харкові затримали колаборанта, який допомагав рашистам "зомбувати" жителів Куп’янська під час окупації26.07.24, 15:07

Популярні

Новини по темі

Олімпіада-2024: дзюдоїстка Білодід вилетіла в 1/8 фіналу

 • 13354 переглядiв