posadovtsiam-volynskoi-mytnytsi-povidomyly-pro-pidozru-za-skhemu-z-tekhnikoiu-apple-na-53-mln-hrn

Посадовцям Волинської митниці повідомили про підозру за схему з технікою Apple на 53 млн грн

 • 12495 переглядiв

НАБУ і САП повідомили про підозру двом службовцям Волинської митниці за сприяння незаконному ввезенню техніки Apple. Підозрювані допомагали уникнути належної сплати мит через пункт пропуску 'Ягодин', що завдало збитків на суму понад 53 млн грн.

Двом посадовцям Волинської митниці повідомили про підозру у справі на понад 53 млн грн про провезення через пункт пропуску "Ягодин" техніки Apple без належної сплати мит, повідомили у Національному антикорупційному бюро у четвер, пише УНН.

Деталі

"НАБУ і САП повідомили про підозру двом службовим особам Волинської митниці, дії яких призвели до збитків державі на суму понад 53 млн грн", - повідомили у НАБУ.

За даними слідства, впродовж жовтня - грудня 2020 року службовці митниці сприяли незаконному переміщенню через міжнародний пункт пропуску "Ягодин" комп’ютерної техніки Apple без належної сплати митних платежів. Імпортовану продукцію зокрема маскували вживаною сільськогосподарською технікою та механічним обладнанням.

Всього задокументовано вісім епізодів, коли службовці митниці умисно не помічали незаконне переміщення товарів, складали підроблені документи, вносили до автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор" неправдиву інформацію, чим незаконно мінімізували митні платежі.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Слідство триває, НАБУ і САП встановлюють інших можливих учасників злочину.

Митники завадили ввезенню в Україну автозапчастин російського виробництва15.07.24, 19:37

Популярні

Новини по темі

Причетному до вбивста Фаріон готується підозра - ОГП

 • 12848 переглядiв