ukenru
poroshenko-pro-yedinu-pomisnu-tserkvu-tut-ne-lishe-religiya-tut-geopolitika

Порошенко про єдину помісну церкву: тут не лише релігія, тут геополітика

 • 8864 переглядiв

КИЇВ.19 квітня. УНН. Автокефалію надають не конкретній церкві, а країні, тому залишатися осторонь означає підтримати статус-кво, який вигідний Москві. Про це з трибуни парламенту заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент УНН.

"По суті автокефалію надають не стільки конкретній церкві, скільки країні. Тому для нас залишатись осторонь означає підтримати статус-кво, який вигідний Москві", - підкреслив Порошенко.

Президент додав, що в питанні автокефалії "не лише релігія, тут геополітика".

"Це питання дійсно того варто. Воно виходить далеко за межі церков – йдеться про наше остаточне унезалежнення від Москви. Тут не лише релігія, тут геополітика", - зазначив Порошенко.

Крім того, Президент додав, що для нього справа утвердження незалежної помісної церкви – такої ж ваги, як вже здобуті безвіз та Угода про асоціацію з Євросоюзом.

"Як боротьба за членство в Євросоюзі та членство в НАТО, які ще попереду. Це – питання національної безпеки і нашої оборони у гібридній війні", - додав він.

Порошенко зауважив, що "єдина православна помісна церква не стане державною". Всі віруючі мають і матимуть право вільно обирати собі як конкретний храм, так і церковну юрисдикцію, додав президент.

Також він наголосив на неприйнятності будь-якого насилля в міжконфесійних стосунках.

Українські Національні Новини

Політика