poroshenko-nezadovoleniy-rivnem-borotbi-z-koruptsiyeyu

Порошенко незадоволений рівнем боротьби з корупцією

 • 12008 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Антикорупційний суд має бути створений до лютого. Та рівень боротьби з корупцією в Україні незадовільний. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції у Києві, передає кореспондент УНН.

“Щодо корупції, особливо на найвищому рівні в Україні — Кримінальний процесуальний кодекс України напряму забороняє ГПУ розслідувати ці справи. Хоча ГПУ і окремі депутати неодноразово просили, щоб була паралельність в розслідуваннях”, — сказав Президент, додавши, що він особисто готовий підтримати цю тезу.

“Була створена незалежна, від президента, від політичних партій — хотів би сподіватись, що це так, антикорупційна структура, яка складається з НАБУ, Антикорупційної прокуратури, НАЗК, і зараз завершується створення Антикорупційного суду, який, я сподіваюсь, буде створений до лютого. В тому числі з великими повноваженнями іноземних експертів, і точно незалежний від президента”, — наголосив він.

Порошенко також зазначив, що не задоволений поточним рівнем боротьби з корупцією в Україні.

“Якщо є запитання чи задоволений я рівнем боротьби з корупцією, відповідь — ні. До кого це питання — до всіх, включно з президентом”, — додав він.

Нагадаємо, Міжнародна аудиторська компанія Ernst & Young у 2012 році поставила Україну в трійку найбільш корумпованих країн світу разом з Колумбією та Бразилією. У 2017 році в Індексі сприйняття корупції міжнародної організації Трансперенсі Інтернешнл Україна зайняла 130-те місце зі 180 країн, що досліджувалися (поряд з Іраном і М'янмою).

Самі українці називають корупцію однією з головних проблем в країні. Корупція йде третьою після проблеми високої вартості життя і низьких зарплат, а також війни в Донбасі. Абсолютна більшість українців занепокоєні рівнем корупції в країні: 75,7% вважають проблему дуже серйозною, ще 18,0% - скоріше серйозною (разом 93,7%). Про це свідчать дані моніторингового дослідження КМІС "Стан корупції в Україні", проведеного у липні-серпні 2018 року.

Останніми роками в Україні створюються спеціальні антикорупційні органи, наприклад Національне антикорупційне бюро. У Державному бюджеті на 2019 рік на Національне антикорупційне бюро України закладено 857 млн грн. Стільки ж бюро мало і у 2018 році. На Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру виділять 116 млн грн, що приблизно на 10 млн менше ніж у 2018 році. У той же час на Національне агентство з питань запобігання корупції видатки зростуть на 10% - 683 млн грн до 758 млн грн. На Вищий антикорупційний суд, що ще не розпочав свою роботу, передбачено 287 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Порошенко незадоволений рівнем боротьби з корупцією

     • 12008 переглядiв