poraneni-viiskovi-matymut-nalezhne-kharchuvannia-pid-chas-likuvannia-ta-reabilitatsii

Поранені військові матимуть належне харчування під час лікування та реабілітації

 • 28475 переглядiв

Кабмін ухвалив постанову про забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування у всіх медзакладах. Це рішення прийняте після скарг військових та перевірок Офісу Омбудсмана.

Офіс Уповноваженого ВР з прав людини підтвердив, скарги військових щодо наявності проблеми з харчуванням у деяких цивільних закладах охорони здоров’я. Уряд затвердив постанову про забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування у закладах охорони здоров’я усіх форм власності. Про це повідомив Омбудсман Дмитро Лубінець, передає УНН.

У соцмережах з’являлися пости військових зі скаргами на страви, які пропонувалися у деяких цивільних закладах охорони здоров’я. Вказана проблематика була підтверджена під час моніторингових візитів, які здійснювали працівники нашого Офісу у Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Київській, Рівненській, Черкаській, Чернівецькій та інших областях України

 - написав Лубінець.

За його словами, акти реагування Уповноваженого щодо цього були направлені до МОЗ та Міноборони.

І за їх результатами, Міністерство охорони здоров’я України розробило "Порядок забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування у закладах охорони здоровʼя усіх форм власності та підпорядкування відповідно до норм, які застосовуються у військово-медичних закладах", який 13 серпня затвердив Кабінет Міністрів України

- повідомив Лубінець.

Омбудсман привітав ухвалення вказаної постанови уряду, яка дозволить привести до єдиних стандартів умови харчування військовослужбовців, які перебувають на лікуванні або реабілітації в закладах охорони здоров’я незалежно від підпорядкування та форми власності цих медичних установ.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявив, що міністерство оборони і Генеральний штаб ЗСУ до кінця року повинні розгорнути медичну інформаційну систему у військових частинах, щоб маршрут пораненого був прозорим і зрозумілим. Також Президент доручив Кабінету міністрів забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного госпіталю.

Понад 540 українських військових пройшли реабілітацію в Латвії15.08.24, 14:39

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі