ukenru
ponad-2-roky-viaznytsi-otrymav-cholovik-yakyi-uvirvavsia-do-kapitoliiu-ssha-z-boiovym-praporom-konfederatsii

Понад 2 роки в'язниці отримав чоловік, який увірвався до Капітолію США з бойовим прапором Конфедерації

 • 20992 переглядiв

Чоловіка зі штату Кентуккі, який 6 січня 2021 року штурмував Капітолій США з бойовим прапором Конфедерації і розпилив перцевий балончик на двох поліцейських, частково осліпивши їх на кілька годин, засудили до 30 місяців ув'язнення.

У США, підсудний, який 6 січня 2021 року приніс прапор Конфедерації до Капітолію, а також носив шапку з написом "I love TRUM" та напав на поліцейських з хімічним спреєм, частково осліпивши двох з них на кілька годин, був засуджений до 30 місяців ув'язнення, передає УНН із посиланням на ABC News.

Деталі

Ісреал Істердей, чоловік зі штату Кентуккі який штурмував Капітолій США з бойовим прапором Конфедерації, був засуджений у понеділок, 22 березня, до понад двох років ув'язнення за те, що під час заворушень 6 січня 2021 року розпилив перцевий балончик в обличчя двом поліцейським, частково осліпивши їх на кілька годин.

Головний суддя Джеймс Боасберг послався на молодість Істердея як на причину винесення вироку - два роки і шість місяців ув'язнення, що більш ніж у п'ять разів менше, ніж було рекомендовано Міністерством юстиції.

Суддя сказав, що Істердей, якого мати навчала вдома, поки він жив на сімейній фермі, "можливо, не повністю усвідомлював, що відбувалося 6 січня в Капітолії, або не розумів, що прапор Конфедерації є "символом бунту".

Наприкінці судового засідання Боасберг наказав взяти Істердея під варту, щоб він негайно почав відбувати покарання. Деякі з прихильників Істердея обіймали один одного, коли його виводили із зали суду.

Я вас не підведу

- сказав Істердей судді після того, як дізнався свій вирок.

Довідково

Журі присяжних визнало Істердея винним у жовтні 2023 року за дев’ятьма пунктами, включаючи звинувачення в тому, що він нападав на офіцерів поліції Капітолію Джошуа Поллітта та Мігеля Асеведо з використанням перцевого балончика, який він придбав у інших бунтівників.

Істердей поїхав зі свого дому в Боннівіллі, штат Кентуккі, до Вашингтона, округ Колумбія, щоб відвідати мітинг "Зупиніть крадіжку" тодішнього президента Дональда Трампа біля Білого дому 6 січня 2021 року. На фотографії Істердей зафіксований з бойовим прапором Конфедерації після того, як він піднявся на вершину дерево біля місця мітингу.

Після маршу до Капітолію Істердей приєднався до інших бунтівників у штурмі Іст-Плаза. Він помахав своїм прапором, проштовхнувши свій крізь натовп, щоб дістатися до дверей Східної Ротонди, де окремо напав на двох офіцерів.

Поллітт втратив свідомість і знепритомнів серед натовпу після того, як Істердей оббризкав його незахищене обличчя. Також було отримано відео, на яких видно, як Істердей посміхається перед тим, як розпилити суміш у Мігеля Асеведо, пише ABC.

Коли офіцер прийшов до тями, він був наляканий тим, наскільки вразливим він був. Сильний біль і втрата зору тривали годинами

- написали прокурори. 

Нагадаємо

Кримінальний процес над колишнім президентом Дональдом Трампом у Нью-Йорку за звинуваченням у виплаті грошей за мовчання порнозірці під час передвиборчої кампанії 2016 року вступає у вирішальну фазу зі вступними промовами сьогодні.

Байден обіцяє швидку безпекову допомогу для потреб України на полі бою23.04.24, 05:20 • [views_0]