ukenru
pomerla-vdova-levka-lukyanenka

Померла перша дружина Левка Лук'яненка

 • 33917 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. У Чернігівській області померла перша дружина Левка Лук'яненка - Надія Никонівна. Відспівування покійної заплановано на 13 листопада. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Василь Чепурний, передає УНН.

"Померла Надія Никонівна Лук'яненко. ... про це повідомили її близькі. Останнім часом вона важко хворіла після перелому шийки бедра і для неї, завжди активної та рухливої, було неймовірно важко лишатися прикованою до хати, до ліжка...
Її дівоче прізвище - Бугаєвська. Коли ж стала дружиною Левка Лук'яненка, природньо, що змінила прізвище. З яким і прожила, як і з тавром, все життя - комуністична влада відібрала в неї чоловіка, відібрала сімейне життя, відібрала просту жіночу радість народити і виховати дітей... Власне, відібрала і право на спокійне, мирне життя - вона все життя була в опозиції до комуністичної влади. Не знаю, звідки така козацька налаштованість у Хрипівці, що звідти вийшли такі непокірні українці - Лук'яненки, Бугаєвська...", - написав Чепурний.

За його словами, Надія Никонівна не дожила до 90-та, але прожила довге і трудне життя.

"За повідомленням старости церкви святих Михайла і Федора Василя Федорчука, відспівування покійної заплановано на 13 листопада, в храмі, орієнтовно з 9 чи 9.30 ранку (хто не знає - церква біля шпиталю). Поховання буде здійснено в селі Хрипівці Городнянського району (Чернігівська область)", - додав журналіст.

Нагадаємо, у липні 2018 року на 89-му році життя помер відомий український дисидент Левко Лук’яненко.

Українські Національні Новини

Суспільство