polski-fermery-hotuiutsia-do-blokady-na-kordoni-z-nimechchynoiu

Польські фермери готуються до блокади на кордоні з Німеччиною

 • 25731 переглядiв

Польські фермери планують заблокувати рух на прикордонному переході Свенцко з Німеччиною з неділі до середи, протестуючи проти бездіяльності уряду щодо задоволення їхніх вимог.

Фермери у Польщі оголосили про чергову блокаду руху на кордоні Німеччиною.  Очікується, що акція протесту прикордонного переходу в Свєнцко в Любуському воєводстві розпочнеться в неділю і триватиме до середи. Про це УНН повідомляє із посиланням на RMF FM

Деталі 

За даними польської агенції, цілком ймовірно, транспортники також приєднаються до акції протесту фермерів у Свєнцко, яка розпочнеться в неділю. 

Остаточне рішення з цього питання буде ухвалено завтра.

"Фермери дуже незадоволені, розчаровані й засмучені відсутністю конкретних дій з боку можновладців, і в них більше немає ні бажання, ні вибору чекати нових зустрічей і заяв, які ні до чого не приведуть", - так вони написали в спеціальному комюніке, надісланому до редакції RMF FM.

Чергова блокада прикордонного переходу в Свєнцко  розпочнеться в неділю о 13:00 і триватиме до середи 20 березня о 22:00.

Фермери пропускатимуть через блокаду лише служби, автомобільний транспорт та медичних працівників.

Доповнення 

Крім того, аграрії можуть на місяць перекрити кордон з Литвою. Акція протесту розпочнеться 20 березня і охопить роздоріжжя на трасі S61 у Шиплішках та перехрестя в Огродниках. Фермери блокуватимуть дорогу з обох боків протягом дванадцяти годин на добу - з 7:00 ранку до 19:00 вечора. Вночі рух транспорту буде здійснюватися у звичайному режимі.

Нагадаємо 

Протести фермерів тривають уже кілька тижнів у Польщі та інших країнах ЄС. У Польщі їхні вимоги включають відмову від "зеленого курсу" та захист від напливу агропродовольчих товарів з-за меж ЄС, 

Популярні

Новини по темі

У Маріуполі знайшли ще одне місце поховання - міськрада

 • 25345 переглядiв

Суд продовжив арешт нардепу Шуфричу ще на два місяці

 • 23348 переглядiв

29 різних підтипів "Омікрону" циркулюють в Україні - МОЗ

 • 22576 переглядiв