politico-iran-mozhe-vidmovytysia-vid-provedennia-masshtabnoi-ataky-na-izrail

Politico: Іран може відмовитися від проведення масштабної атаки на Ізраїль

 • 25055 переглядiв

США попередили Іран про ризики масштабного удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство лідера ХАМАС. Тегеран, за даними Politico, може переглянути свій початковий план реакції на загибель Ісмаїла Ханії.

Іран може переглянути рішення про проведення найближчими днями масованої атаки на Ізраїль у відповідь на вбивство голови політбюро палестинського радикального руху ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані. Про це повідомила газета Politico із посиланням на американських чиновників, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що США все ще очікують від Ірану реакції на вбивство Ханії, проте не вважають, що найближчим часом той здійснить атаку на Ізраїль, оскільки Тегеран переглянув свій початковий план відповіді.

Два представники американської адміністрації високого рангу розповіли, що Вашингтон попередив Тегеран про те, що масштабний удар лише посилить напруженість та створить ризик прямої конфронтації між сторонами. Вони уточнили, що США також закликали Іран переглянути реакцію на загибель Ханії та не розглядати її як частину більш масштабної операції. За словами чиновників, Іран все більше погоджується з точкою зору американської сторони, хоча спочатку заперечував її.

Контекст

Черговий виток ескалації на Близькому Сході пішов за загибеллю в Тегерані Ісмаїла Ханії та ліквідацією в Бейруті одного з командирів військового крила шиїтського руху "Хезболлах" Фуада Шокра.

Іран, ХАМАС та "Хезболлах" поклали відповідальність за те, що сталося на Ізраїль, і заявили, що не залишать це без відповіді.

Іран запросив у росії ППО для підготовки до можливої війни з Ізраїлем: кремль вже почав поставки - NYT06.08.24, 08:50

Популярні

Новини по темі

Олександр Хижняк виборов золото в боксі на Олімпіаді-2024

 • 12017 переглядiв