poky-shcho-nemaie-ryzykiv-vvedennia-lokalnykh-karantyniv-abo-obmezhen-cherez-covid-19-moz

Поки що немає ризиків введення локальних карантинів або обмежень через COVID-19 - МОЗ

 • 14958 переглядiв

В Україні поки що не планують вводити локальні карантини чи запроваджувати обмеження через COVID-19. Країна має достатній запас вакцин та перебуває в міжепідемічному періоді без суттєвого зростання захворюваності.

В Україні  поки що немає ризиків введення локальних карантинів або обмежувальних заходів через COVID-19. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Зараз Україна перебуває в так званому міжепідемічному періоді. Тобто тоді, коли ми не повинні очікувати суттєвого зростання, яке б призводило до карантинних обмежень

- сказав Кузін.

За його словами, якщо під час міжепідемічного періоду буде спостерігатися перевищення середньорічних показників, то в тих регіонах, де вони будуть зафіксовані, будуть рекомендуватися локальні обмежувальні протиепідемічні заходи. Рекомендації будуть залежати від того, які специфічні групи були уражені в тій чи іншій області.

Станом на сьогодні ми ще достатньо далекі від тих показників, які наближають нас до цих карантинних, або протиепідемічних обмежень. Тому поки що немає ризиків введення локальних карантинів або обмежувальних заходів. Але я б хотів закликати всіх українців подбати про себе, тому що ми не маємо забувати про базові профілактичні заходи, такі як миття рук після громадських місць або місць скупчення людей

- сказав Кузін.

Доповнення

Україна має понад 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 від Pfizer. На 2025 рік урядом вже сформована заявка на отримання вакцин. За попередньою інформацією вакцина буде надана на безкоштовній основі.

Кузін повідомляв, що на території України циркулює щонайменше 10 різних підтипів коронавірусу, зокрема і штам FLiRT, який був зареєстрований вперше в світі в березні цього року. В країні за останній місяць зросла кількість захворювань, але поки що нема прогнозів про можливість епідемії.

Кузін також повідомляв, що новий субваріант коронавірусу "Omicron" - "FLiRT" не викликає важких форм захворювання у людей, які вакциновані, або мають ревакцинацію в тих випадках, коли вона їм показана.

Від дифтерії врятує щеплення, в усіх регіонах України є достатня кількість якісних вакцин – МОЗ08.08.24, 13:38

Анна Мурашко

COVID-19

Популярні

Новини по темі

Херсон уранці зазнав атаки рф: постраждала жінка

 • 26799 переглядiв

Бенксі створив сім робіт у Лондоні за сім днів

 • 15968 переглядiв

В Україні є понад 500 тис. доз вакцини проти COVID-19

 • 14934 переглядiв

Як підготувати першокласника до школи: поради психолога

 • 84592 переглядiв