pivdenna-koreia-yaponiia-ta-ssha-pidpysaly-memorandum-pro-spivpratsiu-u-bezpekovii-sferi

Південна Корея, Японія та США підписали меморандум про співпрацю у безпековій сфері

 • 18741 переглядiв

Південна Корея, Японія та США підписали документ про співробітництво у сфері безпеки проти загроз КНДР. Меморандум передбачає політичні консультації, обмін інформацією та спільні навчання.

Глави оборонних відомств Південної Кореї, Сполучених Штатів і Японії підписали документ про Тристоронню рамкову програму співробітництва в галузі безпеки, таким чином зміцнюючи свою незмінну відданість тристоронній співпраці в галузі безпеки проти загроз з боку Північної Кореї. Про це повідомило міністерство оборони Сеула, передає Yonhap, пише УНН.

Деталі

Міністр оборони Південної Кореї Шін Вон Сік і його колеги зі США та Японії, Ллойд Остін і Мінору Кіхара, підписали в Токіо Меморандум про співпрацю щодо рамок на тлі поглиблення співпраці в галузі безпеки у відповідь на постійні ядерні та ракетні загрози Північної Кореї і її військову інтеграцію з росією.

За інформацією Міністерства оборони Південної Кореї, документ має забезпечити умови для тристороннього співробітництва у сфері безпеки на постійній основі, визначає напрямок і принципи для політичних консультацій на високому рівні, обміну інформацією та спільних навчань.

Очікується, що три країни посилять співпрацю для ефективного функціонування системи обміну даними про північнокорейські ракети в режимі реального часу і регулярно проводитимуть спільні навчання, в тому числі багатонаціональні Freedom Edge.

Південна Корея запропонувала розробити спільний документ під час тристоронньої зустрічі з питань безпеки в лютому. Глави оборонних відомств трьох країн планують зустрітися в Сеулі наступного року.

США, Південна Корея та Японія засудили поглиблення військової співпраці між КНДР та рф24.06.24, 11:12

Популярні

Новини по темі

Українські сили збили ракету Х-59 та 7 дронів "Shahed"

 • 60971 переглядiв