pidtoplennia-tuneliv-stolychnoho-metro-posadovtsiam-pidzemky-povidomyly-pro-pidozru

Підтоплення тунелів столичного метро: посадовцям підземки повідомили про підозру

 • 19706 переглядiв

Двом посадовцям КП 'Київський метрополітен' повідомлено про підозру у службовій недбалості через підтоплення тунелів. Збитки міському бюджету оцінюються у понад 138,5 млн грн, а недоотримані доходи метрополітену - майже 26 млн грн.

У справі про підтоплення тунелів між станціями "Деміївська" та "Либідська" у метро Києва посадовцям метрополітену повідомлено про підозру у службовій недбалості, повідомили у вівторок у Київській міській прокуратурі, пише УНН.

Деталі

"Повідомлено про підозру у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків, двом посадовим особам КП "Київський метрополітен" - начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель та головному інженеру (ч. 2 ст.367 КК України)", - повідомили у прокуратурі.

Досудовим розслідуванням, як зазначається, встановлено, що "неналежне виконання посадових обов’язків вказаними працівниками призвело до розгерметизації тунелю, наявності тріщин у стінах тунелю та його подальшого підтоплення на ділянці київського метро в межах Оболонсько-Теремківській лінії".

"Посадові особи не проводили огляд тунелів, обстеження та спостереження за ослабленими конструкціями та спорудами, що призвело до потрапляння води до тунелю на перегоні між станціями метро "Деміївська" - "Либідська", появи утворень (сталактитів), вимивання та порушення цілісності гідроізоляції тунелю метро протягом тривалого часу. Наслідком вказаних дій стало поступове руйнування окремих елементів тунелів", - вказали у прокуратурі.

Як наслідок, за даними прокуратури, лише за період з грудня 2023 року до березня 2024 року міському бюджету завдано збитків обсягом понад 138,5 млн грн. КП "Київський метрополітен" через закриття станцій метро недоотримав доходи у сумі майже 26 млн грн. 

Зазначається, що наведені суми збитків не є остаточними та можуть бути змінені, оскільки ремонт тунелю метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" ще тривають.

"Під час слідства встановлюються та збираються докази стосовно інших посадовців КП "Київський метрополітен" та КМДА, службова недбалість яких призвела до вказаних наслідків", - вказали у прокуратурі.

У Києві рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" можуть відновити вже на початку осені 11.06.24, 15:36

Популярні

Новини по темі

У МОЗ пояснили, коли потрібна екстрена вакцинація

 • 11014 переглядiв