pershu-pidozru-u-kontrabandi-pislia-yii-kryminalizatsii-oholosyly-v-ukraini

Першу підозру у контрабанді після її криміналізації оголосили в Україні

 • 13141 переглядiв

Житель Чернівецького району підозрюється у контрабанді фільтр-паличок для сигарет вартістю майже 13 млн грн. Чоловік намагався провезти товар через пункт пропуску 'Порубне-Сірет', обравши 'зелений коридор'.

Уперше після криміналізації контрабанди в Україні повідомили про підозру за таке злодіяння - у контрабанді товарів майже на 13 млн грн, повідомили у четвер в Офісі Генпрокурора, пише УНН.

Деталі

"Криміналізація контрабанди – вперше в Україні особі повідомлено про підозру у контрабанді товарів майже на 13 млн грн", - повідомили в Офісі Генпрокурора у Telegram.

За даними слідства, житель Чернівецького району, прямуючи з Румунії в Україну через пункт пропуску "Порубне-Сірет" Чернівецької митниці, для проходження митного контролю обрав смугу руху "зелений коридор". Цим він засвідчив, що не переміщує товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Однак при проведенні поглибленого огляду транспортного засобу митники виявили та вилучили із спеціально облаштованого у вантажному відсіку сховища 55 коробок з фільтр-паличками для виготовлення сигарет.

"Вартість вилученої сировини сягає майже 13 млн грн", - вказали у прокуратурі.

Чоловіку повідомлено про підозру у контрабанді імпортованої сировини для виготовлення тютюнових виробів (ч. 1 ст. 201-3 КК України).

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Зеленський підписав закон про криміналізацію контрабанди28.12.23, 16:38

Популярні

Новини по темі

ЄС формує нову команду комісарів: хто увійде до складу

 • 101524 переглядiв