ukenru
peretinati-kordon-ukrayini-z-yes-stali-ridshe-zyavilasya-svizha-statistika

Перетинати кордон України з ЄС стали рідше: з'явилася свіжа статистика

 • 12350 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Інтенсивність пасажиро-транспортного потоку на західному кордоні України суттєво знизилася - у зв’язку із введенням карантинних обмежень та тимчасовим припиненням функціонування низки пунктів пропуску рік тому. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Західного регіональне управління Держприкордонслужби.

Деталі

За перші два місяці 2021 року державний кордон в пунктах пропуску Західного регіонального управління перетнули 2 мільйони осіб. Це у 3,1 рази менше, ніж за аналогічний період 2020-го, коли прикордонники оформили понад 6,2 мільйона осіб.

Також, зменшилася кількість і транспортних засобів. За статистикою, у січні-лютому поточного року через державний кордон України прослідували 700 тисяч транспортних засобів. За аналогічний період 2020-го кордон перетнули майже 1,5 мільйона одиниць транспорту. Таким чином, рух транспорту зменшився у 2,1 рази.

"Наразі середньодобовий потік через кордон становить майже 35 тисяч осіб і понад 13 тисяч одиниць транспорту", - вказали прикордонники.

Вищеподана інформація про кількість людей і транспорту, які перетнули західний кордон, охоплює пункти пропуску з країнами ЄС, Білоруссю (в межах Волинської області) та Молдовою (в межах Чернівецької області).

Доповнення

За даними МЗС, для подорожей власників українського паспорта на кінець лютого було відкрито 95 країн світу.

Українські Національні Новини

Економіка