pereselentsi-cherez-diyu-zmozhut-podavati-zayavu-na-otrimannya-schomisyachnoyi-dopomogi

Переселенці через “Дію” зможуть подавати заяву на отримання щомісячної допомоги

 • 67565 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Внутрішньо переміщені особи (ВПО) через додаток “Дія” зможуть подавати заяву на отримання щомісячної допомоги, а саме для покриття витрат на проживання, та на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідні зміни до Порядку надання щомісячної допомоги ВПО вніс Кабінет міністрів під час засідання 3 листопада, передає кореспондент УНН.

Деталі

Згідно з документом, внутрішньо переміщені особи зможуть в електронній формі за допомогою програмних засобів порталу "Дія" за декларативним принципом подати заяву про призначення грошової допомоги на наступний шестимісячний термін у разі відсутності змін.

Постанова передбачає перевірку в режимі реального часу наявності особи, яка подає заяву в електронній формі, програмними засобами порталу "Дія", та членів її сім’ї.

Зокрема, перевірятимуть у єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб шляхом електронної інформаційної взаємодії з використанням інформаційних систем Мінсоцполітики із зазначеною базою даних.

У пояснювальній записці до проекту наголошується, що зараз заяви з необхідними документами для призначення грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам приймаються уповноваженими органами районних держадміністрацій лише у разі їх надсилання поштою або в електронній формі.

Нагадаємо

У лютому цього року Рада підтримала законопроект про звільнення ВПО від неустойки за несплату кредитів.
Зокрема, нардепи пропонували заборонити нараховувати ВПО неустойку як забезпечення виконання зобов’язання та стягувати з них збитки, що фактично є визнанням з боку держави об’єктивних обставин, які призвели до неможливості цих осіб обслуговувати борги належним чином.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дипломат: членство України в НАТО можливе через 10 років

     • 20134 переглядiв