peremishchennia-viisk-rf-na-kurshchynu-mozhe-vidkryty-shliakh-dlia-operatsii-ukrainy-v-krymu-the-telegraph

Переміщення військ рф на курщину може відкрити шлях для операцій України в Криму - The Telegraph

 • 15880 переглядiв

Британське видання The Telegraph повідомляє, що переміщення сил рф для зміцнення своїй позицій на Донеччині та курській області може дозволити Україні збільшити таємні операції в Криму. Україна може організувати контрнаступ у 2025 році, залежно від слабкості російських сил.

Переміщення російських сил для зміцнення своїх позицій на Донеччині та курській області може відкрити двері для збільшення таємних операцій України в Криму. Про це пише британське видання The Telegraph, передає УНН

Деталі

Як пише видання, знищення Україною Чорноморського флоту і прискорений демонтаж російської мережі ППО в Криму призвели до того, що російські війська на півострові перейшли до оборони. Почастішали партизанські атаки, і українська розвідка припускає, що Крим стане наступною ціллю, а Керченський міст, який вже часто стає об'єктом українських диверсій, імовірно, буде зруйновано найближчим часом. 

"У той час як звичайний наступ для повернення Криму здається амбітним, переміщення російських сил для зміцнення Донбасу і курська може відкрити двері для збільшення таємних операцій України на півострові", - пише The Telegraph. 

Наступ ЗСУ у курській області: Шольц заявив, що Німеччина нічого не знала про операцію України21.08.24, 21:01

Наразі, як зазначає видання, немає жодних ознак відступу російських військ на Донбасі попри операцію ЗСУ у курській області. Якщо це правда, то це свідчить про рішучість москви віддати пріоритет наступу в регіоні, навіть попри те, що українські війська продовжують утримувати свою перевагу в курській області, пише видання. 

Однак кілька факторів все ще можуть підірвати рішучість москви.

По-перше, якщо Україна і далі матиме успіх у курській області, рф, можливо, доведеться вивести більше сил з окупованих територій, що потенційно послабить їхні оборонні позиції, а також це може розширити дальність ударів українських безпілотників, що ще більше підірве російські можливості нападу на далекі відстані.

По-друге, українські бригади, що проходять наразі підготовку, можуть бути розгорнуті для посилення курська або Донецька, залежно від того, де російські сили виявляють ознаки слабкості. Така гнучкість може дозволити Києву організувати контрнаступ у 2025 році, а не просто черговий натиск на окупований Донбас, пише видання.

Передислокація росіян на курщину відчутна на лінії фронту у короткостроковій перспективі - речник Нацгвардії20.08.24, 13:37

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Біткоїн перетнув цінову позначку у 60 тисяч доларів

     • 15454 переглядiв

    Курс валют на 22 серпня: НБУ зміцнив гривню

     • 20062 переглядiв