pereishly-do-druhoi-cherhy-rekonstruktsii-u-brovarakh-vidnovliuiut-dytsadok-na-yakyi-torik-vpav-vertolit-dsns

Перейшли до другої черги реконструкції: у Броварах відновлюють дитсадок, на який торік впав вертоліт ДСНС

 • 10948 переглядiв

Реконструкція дитячого садка в Броварах, пошкодженого внаслідок падіння гелікоптера в січні 2023 року, активно триває: вже розпочали другий етап ремонту, що включає заливку монолітної плити та укріплення виходів, щоб якнайшвидше відновити роботу закладу.

У Броварах тривають ремонтні роботи у дитсадку, на який у січні минулого року впав вертоліт ДСНС із посадовцями МВС. Наразі будівельники вже взялися до ІІ черги реконструкції. Про це заявив голова Київської КОДА Руслан Кравченко, передає УНН.

Деталі 

Восени минулого року в Броварах почали відбудовувати дитячий садок "Джерельце". (...) Днями відвідав будівельний майданчик, перевірив як тривають роботи. "Джерельце" відновлюємо коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. (...) Роботи ведуться дуже активно

- розповів Кравченко. 

Він нагадав, що у січні 2023 року на території садка розбився вертоліт ДСНС із посадовцями МВС на борту. Через вибух і пожежу заклад був сильно пошкоджений та частково зруйнований.

За словами очільника КОДА, садочок розрахований на 270 діток. В ході ремонтних робіт приміщення "Джерельця" будуть переплановані, тут змінять систему виходів і входів.

Також тут облаштують також окремі зали для музики та фізкультури, сучасне комфортне укриття, щоб малеча та колектив були у безпеці під час повітряної тривоги.

Крім цього обладнають сучасний харчоблок, пральню, медпункт.

Він розповів, що будівельники вже виконали такі роботи:

  • демонтували зруйновану частину споруди
  • влаштували всі інженерні мережі
  • монолітні/бетонні роботи
  • влаштування покрівлі
  • влаштування вхідних груп

Також наразі тривають 

  • внутрішні опоряджувальні роботи;
  • фасадні роботи.

Наразі будівельники вже взялися до ІІ черги реконструкції. Зокрема, залили монолітну плиту зруйнованої частини та виконують армування випусків. Неодноразово спілкувався з колективом садочка та батьками дітей і знаю як вони очікують на відновлення роботи закладу. Тому робимо все можливе, щоб максимально прискорити роботи

- підсумовує очільник КОДА. 

Наразі будівельники вже взялися до ІІ черги реконструкції. Зокрема, залили монолітну плиту зруйнованої частини та виконують армування випусків.

Неодноразово спілкувався з колективом садочка та батьками дітей і знаю як вони очікують на відновлення роботи закладу. Тому робимо все можливе, щоб максимально прискорити роботи

Нагадаємо

Вранці 18 січня 2023 рокуу Броварах Київської області зазнав аварії вертоліт ДСНС - він впав на дитячий садочок.

На борту було дев'ятеро людей, серед яких й керівництво МВС - міністр Денис Монастирський, перший заступник Євген Єнін та держсекретар відомства Юрій Лубкович. 

Усі вони загинули. Загалом виявлені тіла 14 загиблих, серед них одна дитина. 

Популярні

Новини по темі