ukenru
peregovori-u-normandskomu-formati-skorishe-za-vse-vidnovlyatsya-ne-ranishe-oseni-mzs

Переговори у нормандському форматі скоріше за все відновляться не раніше осені - МЗС

 • 8071 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль вважає, що переговори у нормандському форматі за участі України, Німеччини, Франції і Росії щодо урегулювання ситуації на Донбасі відновляться не раніше осені. Про це вона повідомила в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

”Зараз ми у ситуації фактично такої політичної турбулентності. Звичайно, відсутність дієвого уряду, дієвого парламенту ставить дуже багато сумнівів щодо того, що будь-які рішення можуть бути виконаними і реалізованими. Логічно, що це буде не раніше осені, коли буде дійсно сформований уряд і буде працювати парламент, і коли вже усі інституції збалансуються і почнуть нормально функціонувати”, - сказала Зеркаль, відповідаючи на питання щодо відновлення переговорів у нормандському форматі. 

Як повідомляв УНН, Макрон заявив про готовність скликати зустріч в нормандському форматі, коли будуть створені умови. 

Нагадаємо, раніше 21 травня німецький канцлер Ангела Меркель, французький президент Еммануель Макрон та президент РФ Володимир Путін обговорили в телефонній розмові, як можна досягти прогресу в реалізації мінських домовленостей після вступу на посаду нового президента України Володимира Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика