pered-vyboramy-u-ssha-ukraina-proponuie-orhanizuvaty-novyi-samit-ale-za-uchasti-rf-bloomberg

Перед виборами у США Україна пропонує організувати новий саміт, але за участі рф - Bloomberg

 • 111036 переглядiв

Україна пропонує організувати другий саміт за участі рф до виборів у США для досягнення справедливого мирного врегулювання війни.

На передодні виборів у Сполучених Штатах Україна висловлює намір провести другий саміт за участю рф з метою досягнення справедливого мирного врегулювання війни в Україні. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Згідно із джерелами, Київ пропонує організувати зустріч до листопадових виборів у США, цього разу з активною участю рф.

Цей крок наслідує після першого саміту, що відбувся у Швейцарії минулого місяця, і в якому взяли участь представники понад 90 країн, проте без рф. Тоді кілька країн вислала лише делегації нижчого рівня, а спроба залучити на свій бік ключові країни глобального півдня виявилася неуспішною, оскільки деякі з них відмовилися підписувати остаточні заяви.

Україна прагне використати процес саміту як шлях до досягнення широкої міжнародної згоди щодо принципів, які лягли б в основу справедливого миру в регіоні перед виборами у США. Швейцарський саміт зосередився на ядерній безпеці, продовольчій безпеці та поверненні викрадених дітей, що знайшло підтримку серед деяких країн, але не вирішувало прямих військових конфліктів.

За словами українського чиновника, плани на другий саміт уже підтверджені, і очікується активна участь держав-союзників.

Президент України Володимир Зеленський у своєму виступі в Інституті Рейгана у Вашингтоні закликав до підтримки в організації другого саміту, щоб зробити його "потужнішим і дійсно вирішальним" у вирішенні нагальних питань миру та безпеки.

У Швейцарії заявили, що на Саміт миру зареєструвалися 90 країн та організацій10.06.24, 10:57

Популярні

Новини по темі