patriarkh-kirilo-spodivayetsya-scho-zmozhe-vidvidati-ukrayinu

Патріарх Кирило сподівається, що зможе відвідати Україну

 • 11153 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Глава Російської православної церкви патріарх Кирило сподівається, що зможе відвідати Києво-Печерську лавру і зустрітися з віруючими УПЦ. Про це повідомляє УНН, посилаючись на ТАСС.

"Я сподіваюся на те, що Господь сподобив мене ще на те, щоб відвідати Україну. Політична ситуація і кон'юнктура - це такі скороминущі явища. Сьогодні - одні політичні сили, потім інші ... У мене зберігається надія, що я зможу помолитися в Києво-Печерській лаврі, зустрітися зі своїм віруючим народом, з єпископатом Української церкви, який сьогодні героїчно відстоює канонічне православ'я", - сказав патріарх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РПЦ вважають, що "підтримка розколу в Україні - тільки згуртувала віруючих УПЦ МП"

Глава РПЦ висловив упевненість, що "духовна, культурна, цивілізаційна єдність росіян і українців сильніше, ніж тимчасові політичні схеми і моделі, які працюють на руйнування цієї єдності".

Патріарх висловив думку, що краще за все те, що відбувається в світовому православ'ї в зв'язку з діями Константинополя в Україні характеризує слово "криза".

"Де розкол, там злість. Ми ж бачимо це: захоплення храмів, побиття священиків ... Чи може слово Боже і правда Божа поширюватися за допомогою насильства, обману, за допомогою опори на політичні сили, чи може воля Божа поширюватися за допомогою тієї чи іншої політичної партії? Та ніколи", - сказав він.

Нагадаємо, глава Російської православної церкви патріарх Кирило передрікає "криваві конфлікти" внаслідок вимоги перейменувати Українську православну церкву Московського патріархату.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    До ПЦУ перейшло понад 150 парафій

     • 21749 переглядiв

    Сьогодні в столиці туман та ожеледиця

     • 11266 переглядiв

    Водій вантажівки на смерть збив бабусю та втік

     • 11027 переглядiв

    У чергах на КПВВ на Донбасі застрягли 335 автівок

     • 8753 переглядiв

    Кількість затриманих у Венесуелі наблизилася до тисячі

     • 13172 переглядiв

    У Києві окремі вулиці скували затори

     • 9305 переглядiв

    На Одещині знайшли тіло рибалки

     • 12755 переглядiв