paryzh-posyliuie-bezpeku-pered-tseremoniieiu-vidkryttia-olimpiady-2024

Париж посилює безпеку перед церемонією відкриття Олімпіади-2024

 • 9543 переглядiв

Французька поліція встановила периметри безпеки в Парижі напередодні Олімпійських ігор. Центр міста закривають для транспорту, вводять пропускний режим та розгортають 45 000 правоохоронців для охорони церемонії відкриття на Сені.

Французька поліція встановила периметри дорожнього руху та безпеки в Парижі, щоб забезпечити безпеку та захист жителів, спортсменів та відвідувачів під час Олімпійських ігор, які розпочнуться у п'ятницю, 26 липня, пише УНН з посиланням на France 24.

Деталі

Французькі сили безпеки почали блокувати більшу частину центру Парижа у четвер перед надзвичайно складною церемонією відкриття Олімпійських ігор наступного тижня на річці Сена.

Відкриття параду вздовж шести кілометрів річки призвів до закриття прибережних центральних районів для більшості транспортних засобів з 5:00 ранку (03:00 за Грінвічем) у четвер.

Будь-хто, хто хоче увійти в "сіру зону" найвищого рівня безпеки на обох берегах Сени, наприклад, жителі чи туристи, які забронювали номери в готелях у цьому районі, мають отримати пропуск у вигляді QR-коду.

Такі зміни у Місті світла відбуваються напередодні Олімпійських ігор, які пройдуть з 26 липня до 11 серпня, коли очікується близько 10 мільйонів глядачів.

Тимчасові спортивні стадіони з'явилися в таких популярних місцях, як Ейфелева вежа, Будинок Інвалідів або площа Згоди, а також з'явилися нові олімпійські VIP-смуги руху.

"Це правда, що наша концепція мати велику кількість тимчасових майданчиків у центрі міста, очевидно, з цим існують обмеження, але я відчуваю, що люди бачать, що ми робимо", - сказав генеральний директор Парижа-2024 Етьєн Тобуа AFP минулого місяця.

Багато центральних станцій метро також будуть закриті в четвер до наступного дня після церемонії відкриття, на якій 6000-7000 спортсменів пропливуть Сеною приблизно на сотні барж і річкових човнах.

Вперше літні Олімпійські ігри відкриються за межами головного легкоатлетичного стадіону, і до 500 000 осіб зможуть особисто спостерігати за ними з трибун, на березі річки та із квартир з видом.

Масштабна операція із забезпечення безпеки викликає у старших офіцерів поліції холодний піт з того часу, як про неї було оголошено у 2021 році, через складність забезпечення безпеки такої великої кількості глядачів у такому великому та густонаселеному міському районі, вказує видання.

На параді 26 липня чергуватимуть близько 45 000 офіцерів, яким допомагатимуть тисячі солдатів та агентів служб приватної охорони.

У середу поліція на сході Франції оголосила, що заарештувала підозрюваного крайнього правого екстреміста, який погрожував Іграм у групі в додатку Telegram.

Олімпіада в Парижі: у Франції затримали підозрюваного у підготовці нападу на факелоносців17.07.24, 17:11

Встановлення десятків тисяч металевих бар'єрів безпеки на всьому маршруту церемонії відкриття в Парижі обурило деяких жителів, які почуваються замкнутими.

У четвер перші спортсмени повинні прибути і оселитися в нещодавно збудованому Олімпійському селищі у північному передмісті столиці.

Комплекс, що включає близько 40 різних малоповерхових житлових будинків, був збудований як демонстрація інноваційних технологій будівництва з використанням низьковуглецевого бетону, рециркуляції води та вторинних будівельних матеріалів.

Олімпіада-2024: українські спортсмени почнуть прибувати у Париж з 19 липня, їх сусідами будуть канадці, німці та ірландці18.07.24, 10:42

Передбачалося, що в ньому не буде кондиціонерів, хоча олімпійські делегації замовили близько 2500 портативних пристроїв для охолодження для своїх спортсменів, побоюючись впливу високих температур на їхні виступи.

За повної потужності селище прийме 14,5 тисячі осіб, у тому числі 9 тисяч спортсменів.

За Олімпійськими іграми пройдуть Паралімпійські ігри, які відбудуться з 28 серпня до 8 вересня.

Популярні

Новини по темі