parubiy-zapevniv-scho-nastupnogo-tizhnya-za-bud-yakikh-umov-pidpishe-movniy-zakon

Парубій запевнив, що наступного тижня за будь-яких умов підпише мовний закон

 • 14438 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що закон про функціонування української мови як державної за будь яких умов буде підписаний наступного тижня і набуде чинності. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні у ЗМІ з'явилася дуже тривожна новина, що якийсь самоназваний інститут звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою заборонити мені підписувати Закон про функціонування української мови, як державної. На моє переконання, це цинічна спроба проросійського реваншу", - зазначив Парубій.

Він додав, що останнім часом таких спроб стає все більше, а зараз проросійська п’ята колона вчинила замах на закон, який українці чекали століттями.

"В чому ворожий задум? Вони сподіваються, що суддя ухвалить рішення про заборону вчиняти будь-які дії щодо Закону про функціонування української мови як державної допоки питання не буде розглянуто по суті", - зазначив Парубій.

За його словами, у вівторок, 14 травня на голосування ВР будуть поставлені і провалені всі постанови про скасування голосування за Закон про мову, що відкриє шлях для підписання цього закону.

"Запевняю, я як голова Верховної Ради України і громадянин України Андрій Парубій не дозволю зірвати підписання Закону про функціонування української мови. За будь яких умов наступного тижня Закон буде підписаний і набуде чинності", - додав Парубій.

Як повідомляв УНН, Парубій планує підписати закон про мову наступного пленарного вівторка

Нагадаємо, Венеціанська комісія не починала досліджувати мовний закон України

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У посольстві США закликали РФ негайно звільнити Сенцова

     • 10413 переглядiв

    Порошенка допитують у справі Майдану - ГПУ

     • 14551 переглядiв

    Суд скасував перейменування вулиці імені Гандзюк у Херсоні

     • 10610 переглядiв